Címlap 2

Nyári zárvatartás július 16-tól szeptember 3-ig

Kiadványok

Jottányit se 48-ból! – kiállítás

KÉP – REGÉNY – TÖRTÉNET – kiállítás

Másolatkészítés
Oldal

Tisztelt Megrendelőink!

A nyári zárás előtt már nem fogadunk új másolatkészítési megrendelést, szolgáltatásainkat 2018. szeptember 3-án nyitjuk meg újra.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

Átépítés miatti hosszabb zárvatartás
Hírek

A július 16-ával kezdődő zárással egy időben átalakítási munkálatok indulnak a nemzeti könyvtárban. Ezért az idén tovább, szeptember 3-áig leszünk zárva.

Álomfestészet – Mesébe illő állatok az Ereklyetérben
Kiállítások

Nagy Eszter illusztrátor álomszerű állatfestményeiből láthatnak válogatást könyvtárunkban. A tárlat július 26-ig látható.

Színházi családok, színházi dinasztiák – kiállításmegnyitó félidőben
Hírek

Várjuk az érdeklődőket új kamarakiállításunk megnyitójára, melynek keretében a tárlat kurátora, Dr. Kis Domokos Dániel mutatja be a dokumentumokat.

Születésnapi csomag
Oldal

Tisztelt Megrendelők!

Könyvtárunk nyári zárva tartásához igazodva az idén is szüneteltetjük Születésnapi Csomag szolgáltatásunk működését. Az idény utolsó megrendeléseit 2018. június 29-ig fogadjuk, az újakat szeptember 3-ától várjuk ismét. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Legalább 100 éves védelmet kaptak Arany János kéziratai
Hírek

Arany János legértékesebb kéziratai és egyéb dokumentumai még 2018 februárjában érkeztek könyvtárunkba a nagyszalontai Arany János Emlékmúzeumból azzal a céllal, hogy a szakemberek restaurálják azokat.

Kincsek cseréltek gazdát az Országos Széchényi Könyvtárban
Hírek

Két különleges kötet került vissza méltó helyére június 11-én. Az egyik az 1956-os forradalom alatt egy tűz elől kimenekített Mikes Kelemen mű, amely az Egyesült Államokból érkezik a könyvtárba, a másik pedig egy feledésbe merült, majd több évtized múltán előkerült kiadvány, amely a budai ferenceseket illeti.

Elismerés a Szép Magyar Könyv versenyen
Hírek

Az előző évekhez hasonlóan az idén is elismerést kapott könyvtárunk egy kiadványa, Dohnányi Ernő Változatok egy gyermekdalra című kötete.