Címlap 2

Nyári zárvatartás július 16-tól szeptember 3-ig

VÁLTOZÓ TEREK. A Duna menti térség történeti térképeken

Jottányit se 48-ból! – kiállítás

Nyári zárvatartás
Hírek

Kedves Látogatók!

2018. július 16-tól 2018. szeptember 3-ig a könyvtár zárva tart. Időszaki kiállításaink a nyári zárvatartás ideje alatt is látogathatók, keddtől szombatig, 10 és 18 óra között.

VÁLTOZÓ TEREK. A Duna menti térség történeti térképeken – kiállítás
Kiállítások

A kiállítás 70 értékes, gyakran első alkalommal kiállított darabja a Duna menti térség térképészetének fejlődését mutatja be 1650 és 1800 között. A kiállítás alapjául az a térképekből és látképekből álló gazdag gyűjtemény szolgált, amelyet a bádeni őrgrófok katonai, hadászati célokból hoztak létre.

Jottányit se 48-ból! Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc emlékezete – kiállítás
Kiállítások

A Plakát- és Kisnyomtatványtár kiállítással emlékezik az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulójára.

32. Mesterségek Ünnepe a budai Várban
Hírek

Tájékoztatjuk tisztelt Látogatóinkat, hogy a Budavári Palota területén (2018. augusztus 17–20) zajló 32. Mesterségek Ünnepe rendezvénysorozat idején a gyorslift naponta 7–24 óráig, valamint 2018. augusztus 16-án 6–20.30 óráig üzemel.

A Széchényi család kincsei – kamarakiállítás
Kiállítások

A Széchényi család az egyik leghíresebb magyar történelmi család. Öröksége, története évszázadokra nyúlik vissza. Tagjai mindig is hazájuk és hivatásuk gyarapításának szentelték életüket. A kamarakiállításon olyan kuriózumok is helyet kaptak, amelyeket most láthat először a nagyközönség.

Spanyolország nagykövete ellátogatott könyvtárunkba
Hírek

Könyvtárunk kincseit is megtekintette a spanyol nagykövetasszony.

MEK 18.000!
Hírek

Magyarország legrégebbi digitális könyvtárába, az ingyenes szolgáltatást nyújtó Magyar Elektronikus Könyvtárba bekerült a tizennyolcezredik kötet, Akantisz Viktor és Rozsnyai Károly sakk-könyve.

Átépítés miatti hosszabb zárvatartás
Hírek

A július 16-ával kezdődő zárással egy időben átalakítási munkálatok indulnak a nemzeti könyvtárban. Ezért az idén tovább, szeptember 3-áig leszünk zárva.