Címlap 2

Kínai és magyar modern művészet - kiállítás

Az I. világháború térképeken - kiállítás

Online elérhető németalföldi térképek

Kiadványok

Ünnepi nyitvatartási rend
Hírek

2017. december 23. és 2018. január 1. között könyvtárunk zárva tart. Várjuk Önöket 2018. január 2-án, kedden reggel 9 órától. Kellemes karácsonyi ünnepeket és könyvekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Kultúrák és generációk: A kínai és a magyar modern művészet megalapítói és örökösei
Kiállítások

A képzőművészeti nézőpontok, a teremtő módszerek, a korstílusok változatossága szédületbe ejti a Kína iránt érdeklődőt. Ugyanilyen távoli és titokzatos lehet a messzi Kínából rácsodálkozni az Andrássy úti épületben oktató mesterek tanítására és annak eredményére. Jelen tárlat kínai és magyar képzőművésztanárok munkáit mutatja be.

„Más csak levelenként kapja a borostyánt...” – Kincsek, kultusz, hatástörténet (Arany János-kiállítás)
Kiállítások

A kiállítás az OSZK kézirattárának páratlan kincseire épül, kiegészülvén a korabeli első folyóirat-megjelenésekkel, kötetkiadásokkal, de a tárlat kitér az Arany-recepció és kultusz kérdéseire is.

Egyháztörténeti kiállítás Bukarestben
Hírek

Könyvtárunk dokumentumok kölcsönzésével járult hozzá a romániai Felix Terra – Történelem és egyházművészet a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében című kiállítás megrendezéséhez.

Szép Magyar Térkép 2017
Hírek

Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék és Térképtárunk ez évben is meghirdeti pályázatát, amelyre beérkezett pályaműveket egy kiállításon mutatjuk be 2018-ban.

Másolatkészítés
Oldal

Kedves Olvasóink!

Kérjük, megrendeléseiknél vegyék figyelembe, hogy könyvtárunk a téli zárás miatt december 12-én éjfélig tudja fogadni a másolatkészítési és digitalizálási megrendeléseket. 2018. január 3-tól várjuk ismét a megrendeléseiket. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Online elérhető németalföldi térképek
Hírek

„Németalföld aranykora. Flamand és holland térképek, atlaszok” – Új témával bővült a „Kincsek gróf Széchényi Ferenc könyvtáralapító gyűjteményéből” című internetes szolgáltatásunk. 37 térképpel és a hozzájuk kapcsolódó leírásokkal bővült a 2014-ben útjára indított, immár hat részes magyar és angol nyelvű honlap.

Misztikus koránmagyarázat – előadás
Rendezvények

Iványi Tamás Misztikus koránmagyarázat címmel tart előadást Orientalisták az OSZK-ban című kultúrtörténeti előadássorozatunk idei évadának utolsó estjén, december 13-án 17 órakor.