Címlap 2

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye – kiállítás

Kiadványok

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Oldal

A november 6-tól látogatható kiállítás Hunyadi Mátyás könyvtárának egy eddig rejtett, kevésbé hangsúlyozott oldalát kívánja feltárni. Az Itáliából megrendelt kódexek mellett a királyi udvarban is készültek hasonlóan értékes, díszes kéziratok. A kiállítás célja, hogy feltárja és bemutassa azt a szisztematikus és nagyszabású vállalkozást, amely a budai udvarban szolgálta az uralkodói bibliotéka formálódását. 

Ezerszer Júlia – tudományos konferencia
Rendezvények

Az Országos Széchényi Könyvtár tisztelettel meghívja Ezerszer Júlia című tudományos konferenciájára, amelyet január 22-én rendez meg.

Szabó Zoltán – könyvbemutató
Rendezvények

Az Országos Széchényi Könyvtár és Kortárs Kiadó tisztelettel meghívja január 22., kedd 16 órára, Tokaji Nagy Erzsébet és Szádeczky-Kardoss Zsófia Szabó Zoltán című kötetének bemutatójára.

Opera és nacionalizmus – könyvbemutató
Rendezvények

Február 7-én lesz Lajosi Krisztina Staging the Nation. Opera and Nationalism in 19th Century Hungary című kötetének bemutatója.

Maszkabál a budai várban!
Rendezvények

A 2019. január 19-i jelmezes bálon illuminátormesterek, vándormuzsikus és finom falatok várják az érdeklődőket.

Himnusz, corvinák, Szendrey Júlia – A magyar kultúra napja
Rendezvények

A Corvina könyvtár budai műhelye című kiállításhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésekkel, Szendrey Júlia köré szövődő konferenciával és a magyar Himnusz, valamint a hozzá tartozó Erkel-kotta kiállításával ünnepeljük a magyar kultúra napját 2019. január 22-én.

KönyvTÁRlat VIII./3: Térkép, repedésekkel
Könyvtárlat

Az Országos Széchényi Könyvtár kultúrtörténeti sorozatának estje Mészöly Miklós születésnapja tiszteletére 2019. január 24-én 17 órakor kezdődik.

Ifjú miniátorok műremekei a budai várban
Hírek

Az ország több mint 60 pontjáról, 250 rajz érkezett a Miniátort Budára! című pályázatunkra. Mátészalkától Kaposvárig, Bonyhádtól Szombathelyig, sőt még Szerbiából is érkeztek alkotások a felhívásra.