Címlap 2

Kamarakiállítás

A tárlat október végéig látható!

Kisfilm a Trapezuntius-corvina címlapja nemesmásolatának készítéséről
Hírek

A nagyközönség számára is elérhetővé tettük A Corvina Könyvtár budai műhelye című kiállításunk számára készült kisfilmet, amely egy corvina-oldal nemesmásolatának az elkészítését mutatja be.

Kutatók Éjszakája 2019
Rendezvények

Előadásokkal, tárlatvezetéssel várjuk szeptember 27-én a Kutatók Éjszakája programjain

Az OSZK kórus fellépése az Ars Sacra Fesztiválon
Hírek

2019. szeptember 21-én, szombaton kórusunk változatos, gazdag egyházzenei műsort ad az Ars Sacra Fesztivál keretében.

A corvina-honlap gyarapodása, bővülése
Hírek

A 2018 őszén útjára indult corvina-honlapot az elmúlt hónapokban továbbfejlesztettük, gyarapítottuk. A nyár folyamán is számos tartalommal bővült a szolgáltatás.

Hajrá, magyarok! Dokumentumok a négy sportág történetéből
Hírek

Október végéig látható a 2019-ben Magyarország által megrendezett négy világbajnokság sportágairól szóló, a Plakát- és Kisnyomtatványtár gyűjteményéből készült kiállításunk.

Huszadik századi német történelem – adatbázis-hozzáférés
Hírek

Könyvtárunkban 2019. szeptember 30-ig hozzáférhető a De Gruyter – 20th Century German History Online – National Socialism, Holocaust, Resistance and Exile 1933–1945 című online adatbázis.

Kiadói és nyomdászjelvények Magyarországon 1901 – 1920
Kiadványok

Új szakkönyvet jelentettünk meg: A történeti Magyarország területén használt nyomdai és kiadói jegyek korábbi két katalógusát követi az 1901 és 1920 között Magyarország területén használt kiadói és nyomdászjelvények gyűjteményének közreadása.

Megbízott igazgató az Országos Széchényi Könyvtár élén
Hírek

Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere 2019. augusztus 23-ai hatállyal Hammerstein Juditot bízza meg az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói feladatainak ellátásával.