Címlap 2

#azOSZKújraVÁR

Egy katona fogát kihúzzák a harctéren – Fotótér

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye – 3D változat

Ambrus Lajos író és Alexa Károly irodalomtörténész

Forgalomkorlátozás – a könyvtár megközelítése július 14-én
Hírek

Július 14-én (kedden) 10 és 16 óra között a Szent György tér környezetében számítani kell a gépjármű- és a gyalogosforgalom korlátozására.

Állami kitüntetésben részesült Rózsa Dávid, könyvtárunk főigazgatója
Hírek

A Fényes Elek-díjat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adományozta és 2020. július 8-án Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke adta át Rózsa Dávidnak a statisztika területén végzett munkássága elismeréseként.

Július 14-étől újra látogathatók a különgyűjtemények
Hírek
Az olvasóteremmel rendelkező különgyűjtemények további intézkedésig keddtől csütörtökig előzetes bejelentkezés után várják az olvasókat.
Tanulmány a könyvtárak újranyitásáról
Hírek

„A könyvtárak újranyitása a koronavírus-járványt követően” címmel a Könyvtári Intézet tanulmányt tett közzé, amelyben felmérte az országos helyzetet.

Új általános főigazgató-helyettes a nemzeti könyvtárban
Hírek

2020. június 29-től Gerencsér Judit az OSZK új általános főigazgató-helyettese.

KönyvTÁRlat online
Hírek

Ezen az estén Ambrus Lajos író és Alexa Károly irodalomtörténész beszélgetett a balatoni irodalmi emlékhelyekről (Füred, Badacsony, Szigliget, Sümeg), valamint a Balatonhoz köthető írókról és költőkről. Az est során részleteket is vetítettünk „Az arany ember” című Jókai-regény alapján készült 1918-ban forgatott némafilmből, melyet zongorán kísért Darvas Ferenc zeneszerző, zongorista.

Könyvesboltunk újra nyitva
Hírek
Június 30-tól újra várjuk látogatóinkat kiadványainkkal, díszalbumokkal, kiállítási katalógusokkal, művészi plakátokkal és számos ajándéktárggyal könyvesboltunkban.
Olvasói tájékoztató – azOSZKújraVár
Hírek

2020. június 16-ától – a járványügyi szabályok betartása mellett – újra fogadjuk olvasóinkat.