Címlap 2

Magyar Október

Kiadványok

20. Tudományos Ülésszak
Rendezvények

A nemzeti könyvtár 2019. november 21-én és 22-én rendezi meg hagyományos tudományos konferenciáját, Töredéktől töredékig címmel.

MAGYARORSZÁG – MALAJZIA 50!
Kiállítások

Ünnepi kamarakiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban

Bemutattuk a Muzeális Könyvtári Dokumentumok Nyilvántartását
Hírek

Október 31-én teltházas szakmai rendezvényen mutattuk be a megújult Muzeális Könyvtári Dokumentumok Nyilvántartását, amely az Országos Könyvtári Platform részeként képes lesz Magyarország muzeális jellegű dokumentumkincseit egyetlen online térben egyesíteni.

Munkatársaink előadásai az Eötvöstől Eötvösig című konferencián
Hírek

Az ELTE BTK szervezésében 2019. november 19-én megvalósuló Eötvöstől Eötvösig című konferencián munkatársaink is előadnak.

A padlásról a nemzeti könyvtár Kézirattárába került Arany levele
Hírek

A restaurálást követően kutathatóvá vált az ajándékba kapott Arany János-levél.

Újra szól az 1956-os Szabad Európa Rádió
Hírek

Három héten keresztül percről perce végighallgathatjuk, hogy mi szólt 1956-ban a Szabad Európa Rádióban – tette közzé honlapján az Első Pesti Egyetemi Rádió „SZER56”

Újabb mozgóképes részletekkel gyarapodott a Magyar Október című online tudástár
Hírek

A három évvel ezelőtt elindított internetes tartalomszolgáltatás célja az 1956-os forradalom interaktív feldolgozása, fotó-, videó- és audiodokumentumainak közzététele.

404 Not Found – Ki őrzi meg az internetet? – 2019
Rendezvények

2019. november 14-én, immáron harmadik alkalommal szakmai napot tartunk az Díszteremben, a közgyűjtemények feladatairól a webes és egyéb internetes tartalmak archiválásával kapcsolatban.