Címlap 2

A magyar kultúra napja

Január 22.

Megtekinthető a Perczel-glóbusz

Kiadványok

Akciós kiadványok január 22-én
Hírek

A magyar kultúra napján négy kiadványunk is akciós áron vásárolható meg az OSZK boltjában. Az akció csak január 22-én érvényes.

2019 Magyar Térképei
Hírek

Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára meghirdeti a „2019 Magyar Térképei” című kiállítást, amelyre minden magyar térképkészítő- és kiadó műhely pályázhat nyomtatott vagy digitális kartográfiai művel, szakkönyvvel.

Beiratkozási kedvezmény
Hírek

Január 22-én, A magyar kultúra napján 50% kedvezményt biztosítunk az éves könyvtárhasználati díjból!

„Fut velem egy rossz szekér” – ADY100/101
Kiállítások

Ady 1909-es autográf önéletrajza, verskéziratai, köztük olyan óriásversek eredetije, mint A föltámadás szomorúsága is látható az Országos Széchényi Könyvtár legújabb kamarakiállításán. A „Fut velem egy rossz szekér” – ADY100/101 címet viselő tárlaton emellett több, Lédának dedikált verseskötet és levél is szerepel.

Megmutatjuk a Himnusz kéziratát!
Hírek

A Himnusz eredeti kézirata és a hozzá kapcsolódó Erkel-kotta is látható lesz A magyar kultúra napján az Országos Széchényi Könyvtárban.

„Valaki útravált…” – Ady 100 az OSZK-ban
Rendezvények

A program 2020. január 22-én, 13 órakor kezdődik.

Himnusz, íróműhely, Ady – A magyar kultúra napja
Rendezvények

A Himnusz eredeti kéziratával és a hozzá kapcsolódó Erkel-kottával, Ady kamarakiállítással, íróműhellyel és díszalbum-bemutatóval is készül az Országos Széchényi Könyvtár A magyar kultúra napjára. Ezen a napon a nemzeti könyvtár 50% kedvezményt ad az éves könyvtárhasználati díjból.

Külső adatbázisok
Oldal

Kedves Olvasóink! Intézményünkben 2020 januárjától hozzáférhető a Kossuth Kiadó adatbázisa is. Az adatbázis a Kossuth Kiadói Csoport mintegy 250 szakkönyvét tartalmazza. A kötetek nagyrészt a történelem, politikatudomány, filozófia, lélektan és szociálpszichológia témakörében jelentek meg. Az adatbázis elérése