Címlap 2

Kamarakiállítás

A tárlat október végéig látható!

Kutatók Éjszakája 2019
Rendezvények

Előadásokkal, tárlatvezetéssel várjuk szeptember 27-én a Kutatók Éjszakája programjain

Kuncz Aladár köteteink bemutatója Nagyváradon
Hírek

Nagyváradon, a VII. HolnapFeszt-en is bemutatják könyvtárunk kiadója és a Kriterion kiadó közös gondozásában megjelenő Kuncz Aladár életműkiadás legújabb köteteit.

A Széchenyi Társaság díjának átadása
Hírek

A Széchenyi Társaság megemlékezést tart gróf Széchenyi István születésnapja alkalmából 2019. szeptember 20-án, a Magyar Tudományos Akadémián. Könyvtárunk volt munkatársa, dr. Fülep Katalin is elismerésben részesül, a koszorúzáson a nemzeti könyvtárat Elbe István információszolgáltatási igazgató képviseli.

Kisfilm a Trapezuntius-corvina címlapja nemesmásolatának készítéséről
Hírek

A nagyközönség számára is elérhetővé tettük A Corvina Könyvtár budai műhelye című kiállításunk számára készült kisfilmet, amely egy corvina-oldal nemesmásolatának az elkészítését mutatja be.

Az OSZK kórus fellépése az Ars Sacra Fesztiválon
Hírek

2019. szeptember 21-én, szombaton kórusunk változatos, gazdag egyházzenei műsort ad az Ars Sacra Fesztivál keretében.

A corvina-honlap gyarapodása, bővülése
Hírek

A 2018 őszén útjára indult corvina-honlapot az elmúlt hónapokban továbbfejlesztettük, gyarapítottuk. A nyár folyamán is számos tartalommal bővült a szolgáltatás.

Hajrá, magyarok! Dokumentumok a négy sportág történetéből
Hírek

Október végéig látható a 2019-ben Magyarország által megrendezett négy világbajnokság sportágairól szóló, a Plakát- és Kisnyomtatványtár gyűjteményéből készült kiállításunk.

Huszadik századi német történelem – adatbázis-hozzáférés
Hírek

Könyvtárunkban 2019. szeptember 30-ig hozzáférhető a De Gruyter – 20th Century German History Online – National Socialism, Holocaust, Resistance and Exile 1933–1945 című online adatbázis.