Címlap 2

Kamarakiállítás

Megtekinthető a Perczel-glóbusz

Kiadványok

Hamlet és Bánk. Világdráma és nemzeti tragédia
Rendezvények

Könyvbemutató a Színháztörténeti Tár szervezésében az Országos Széchényi Könyvtár 516-os tanácstermében 2020. február 14-én 16 órai kezdettel.

Az Országos Széchényi Könyvtár közleménye
Hírek

Az Országos Széchényi Könyvtár közleménye a porszennyezéssel kapcsolatban.

2019 Magyar Térképei
Hírek

Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára meghirdeti a „2019 Magyar Térképei” című kiállítást, amelyre minden magyar térképkészítő- és kiadó műhely pályázhat nyomtatott vagy digitális kartográfiai művel, szakkönyvvel.

„Fut velem egy rossz szekér” – ADY100/101
Kiállítások

Ady 1909-es autográf önéletrajza, verskéziratai, köztük olyan óriásversek eredetije, mint A föltámadás szomorúsága is látható az Országos Széchényi Könyvtár legújabb kamarakiállításán. A „Fut velem egy rossz szekér” – ADY100/101 címet viselő tárlaton emellett több, Lédának dedikált verseskötet és levél is szerepel.

Külső adatbázisok
Oldal

Kedves Olvasóink! Intézményünkben 2020 januárjától hozzáférhető a Kossuth Kiadó adatbázisa is. Az adatbázis a Kossuth Kiadói Csoport mintegy 250 szakkönyvét tartalmazza. A kötetek nagyrészt a történelem, politikatudomány, filozófia, lélektan és szociálpszichológia témakörében jelentek meg. Az adatbázis elérése

A Szent Korona-kutatás számára is újdonságot jelentő nyomtatvány került gyűjteményünkbe
Hírek

A tartalmi hungarikum mind a magyar koronázás- és parlamentarizmuskutatás, mind a hazai historiográfia és könyvtörténet szempontjából kiemelkedő fontosságú.

Otthonról is olvasható előfizetett adatbázisok
Hírek

Már az OSZK olvasói számára is lehetséges az adatbázisok távoli elérése EduID azonosítással.

Irodalmi Magazin 2019/4. Kazinczy
Kiadványok

Az Irodalmi Magazin Kazinczy-száma – a szerző születésének 260. évfordulója alkalmából – a magyar irodalom legnagyobb szervezőegyéniségét, a 18-19. század reprezentatív alkotóját mutatja be