Címlap 2

A magyar kultúra napja

Január 22.

Megtekinthető a Perczel-glóbusz

Kiadványok

Himnusz, íróműhely, Ady – A magyar kultúra napja
Rendezvények

A Himnusz eredeti kéziratával és a hozzá kapcsolódó Erkel-kottával, Ady kamarakiállítással, íróműhellyel és díszalbum-bemutatóval is készül az Országos Széchényi Könyvtár A magyar kultúra napjára. Ezen a napon a nemzeti könyvtár 50%-os beiratkozási akcióval is várja látogatóit.

Megmutatjuk a Himnusz kéziratát!
Hírek

A Himnusz eredeti kézirata és a hozzá kapcsolódó Erkel-kotta is látható lesz A magyar kultúra napján az Országos Széchényi Könyvtárban.

Külső adatbázisok
Oldal

Kedves Olvasóink! Intézményünkben 2020 januárjától hozzáférhető a Kossuth Kiadó adatbázisa is. Az adatbázis a Kossuth Kiadói Csoport mintegy 250 szakkönyvét tartalmazza. A kötetek nagyrészt a történelem, politikatudomány, filozófia, lélektan és szociálpszichológia témakörében jelentek meg. Az adatbázis elérése

„Valaki útravált…” – Ady 100 az OSZK-ban
Rendezvények

A program 2020. január 22-én, 13 órakor kezdődik.

A Szent Korona-kutatás számára is újdonságot jelentő nyomtatvány került gyűjteményünkbe
Hírek

A tartalmi hungarikum mind a magyar koronázás- és parlamentarizmuskutatás, mind a hazai historiográfia és könyvtörténet szempontjából kiemelkedő fontosságú.

Közel 80 éves gramofonlemezen csendülnek fel a legszebb karácsonyi énekek
Hírek

A nemzeti könyvtár gramofonlemez-gyűjteményének egyik különleges darabjával készülődünk az ünnepi időszakra. A lemezbe most bele is hallgathat.

Otthonról is olvasható előfizetett adatbázisok
Hírek

Már az OSZK olvasói számára is lehetséges az adatbázisok távoli elérése EduID azonosítással.

Irodalmi Magazin 2019/4. Kazinczy
Kiadványok

Az Irodalmi Magazin Kazinczy-száma – a szerző születésének 260. évfordulója alkalmából – a magyar irodalom legnagyobb szervezőegyéniségét, a 18-19. század reprezentatív alkotóját mutatja be