Címlap 2

Közúti híd újjáépítése – Fotótér

Játék és képregény – KönyvTÁRlat online

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye – 3D változat

Új általános főigazgató-helyettes a nemzeti könyvtárban
Hírek

2020. június 29-től Gerencsér Judit az OSZK új általános főigazgató-helyettese.

Könyvesboltunk újra nyitva
Hírek
Június 30-tól újra várjuk látogatóinkat kiadványainkkal, díszalbumokkal, kiállítási katalógusokkal, művészi plakátokkal és számos ajándéktárggyal könyvesboltunkban.
Forgalomkorlátozások a június 29-ével kezdődő héten
Hírek

2020. június 30-án délután, illetve július 2-án és 3-án a délelőtti órákban a Szent György tér környezetében időleges lezárásokra kell számítani. Javasoljuk, hogy ezekben az időszakokban a Dózsa György tér irányából, a Palota úti várlifttel közelítsék meg a nemzeti könyvtárat.

Olvasói tájékoztató – azOSZKújraVár
Hírek

2020. június 16-ától – a járványügyi szabályok betartása mellett – újra fogadjuk olvasóinkat.

KönyvTÁRlat online
Hírek

Ezúttal egy kerekasztal-beszélgetésre várjuk kedves vendégeinket, mely a 2018-as Kép-regény-történet c. kiállításunkhoz kapcsolódott. Zsigó Bianka művészettörténész beszélgetett Bayer Antal képregénykritikussal, Patonai Anikó Ágnes (kurátor) irodalomtörténésszel, Szép Eszter (kurátor) képregénykutatóval és Szűts-Novák Rita (kurátor) irodalomtörténésszel.

Zirci Ciszterci Műemlékkönytárunk újra nyitva
Hírek

2020. június 20-ától újra nyitva az Országos Széchényi Könyvtár Ciszterci Műemlékkönyvtára a turizmus számára, június 23-tól pedig ismét látogathatják olvasóink a könyvtárat.

Megújul az OSZK Szervezeti és működési szabályzata
Hírek

Hatályba lépett az új Szervezeti és működési szabályzat. Egyidejűleg közzétesszük az új SZMSZ-t megalapozó helyzetelemzést és koncepciót, Rózsa Dávid főigazgatói pályázatát. 

Az RDA „Kérdezz-felelek” oldala magyar nyelven is elérhető
Hírek

Az RDA nyújtotta újfajta megközelítésről a keretrendszer fejlesztői összeállítottak egy „Kérdezz-felelek” oldalt, amely immár magyar nyelven is olvasható.