Címlap 2

Kutatók Éjszakája

Benyújtási határidő: 2017. szeptember 30.

Arany János – kiállítás és szavalóverseny

Kiadványainkból

Paradigmaváltás – Konferencia az Egyetemi Könyvtárban
Hírek

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár „Paradigmaváltás a könyvtárügyben?” címmel október 4-én szakmai konferenciát tart, melyen két kollégánk, Rácz Ágnes és Lendvay Miklós is előad.

Szeptember 29-én Kutatók Éjszakája
Rendezvények

Egész Európában, így Magyarországon is, minden év szeptemberének utolsó péntekén bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. A látogatók számára minden program ingyenes.

Arany János-szavalóverseny
Oldal

Figyelem! A „Te aranyok Aranya!” című országos és határon túli magyar felső tagozatos és középiskolás, valamint szakiskolás diákok számára meghirdetett Arany János-szavalóverseny területi döntőire való jelentkezést egy héttel meghosszabbítottuk! A diákok nevezését az iskoláknak 2017. október 9-ig kell elküldeniük a területi döntők szervezőinek.

Kutatói pályázat – Mikes Kelemen Program
Hírek

Módosult a jelentkezési határidő! A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága legalább középszintű angol nyelvtudással, valamint kutatási tapasztalattal rendelkező könyvtáros, levéltáros, történész végzettségű kutatók jelentkezését várja a Mikes Kelemen Program külföldi szakaszának megvalósításához.

Nemzeti könyvtári tanulmányi ösztöndíj
Oldal

Szeptember 30-ig lehet még pályázni a könyvtárszakmai tanulmányi ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíj célja, hogy támogassa azokat a könyvtári hivatás iránt érdeklődő nappali tagozatos egyetemi hallgatókat, akik az új generáció képviselőiként gazdagítani kívánják a nemzeti könyvtárat, részt kívánnak venni tudásukkal és elkötelezettségükkel a könyvtár szakmai fejlődésében.

Kollégáink előadásai a FSZEK-ben
Hírek

Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2017. október 2-án az Országos Könyvtári Napok 2017 – „Csak tiszta forrásból!” tematikus hét keretében szakmai konferenciát szervez Tradíció és innováció Muzeális gyűjteményeink helyzete, állapota, feldolgozottsága, digitalizálása címmel, melynek a FSZEK ad otthont.

404 Not Found – Ki őrzi meg az internetet?
Rendezvények

Az interneten található tartalmak archiválásáról és a közgyűjtemények ezzel kapcsolatos feladatairól tartunk szakmai napot könyvtárunkban október 13-án délelőtt.

A könyvtári digitalizálás jelene és jövője
Rendezvények

Korszerű könyvtár, korszerű szolgáltatások címmel induló továbbképzési sorozat első alkalmán szó lesz a könyvtári digitalizálás magyarországi helyzetéről, könyvtárunk digitalizálási stratégiájáról, valamint az itt létrejövő digitalizáló központról, továbbá a Pécsi Tudományegyetemen működő digitális tartalomszolgáltatás módszeréről.