Címlap 2

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye – kiállítás

Az első világháború térképeken – kiállítás

Kiadványok

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Oldal

A november 6-tól látogatható kiállítás Hunyadi Mátyás könyvtárának egy eddig rejtett, kevésbé hangsúlyozott oldalát kívánja feltárni. Az Itáliából megrendelt kódexek mellett a királyi udvarban is készültek hasonlóan értékes, díszes kéziratok. A kiállítás célja, hogy feltárja és bemutassa azt a szisztematikus és nagyszabású vállalkozást, amely a budai udvarban szolgálta az uralkodói bibliotéka formálódását. 

KönyvTÁRlat VIII./2: Szamos. Kolozsvár-emlékezetek
Könyvtárlat

December 13-án Tompa Andrea író és a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművészei szerepelnek könyvtárunkban.

Luca-napi könyvvásár
Hírek

December 12. és 14. között a könyvtárunk kiadásában megjelent díszalbumok és legszebb könyveink 30–40–50%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg a könyvesboltban.

Születésnapi csomag
Oldal

Tisztelt Megrendelőink!

Könyvtárunk téli zárvatartásához igazodva idén is szüneteltetjük Születésnapi Csomag szolgáltatásunk működését. Az idény utolsó megrendeléseit 2018. december 9-ig fogadjuk, az újakat 2019. január 2-ától várjuk ismét. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Másolatkészítés
Oldal

Tisztelt Megrendelőink!

Könyvtárunk téli zárvatartásához igazodva idén is szüneteltetjük szolgáltatásunk működését. Az idény utolsó megrendeléseit 2018. december 9-ig fogadjuk, az újakat 2019. január 2-ától várjuk ismét. 

 

Távközlési interjúgyűjteményt kapott a könyvtár
Hírek

A távközlés és a műsorszórás területén dolgozó 70 évesnél idősebb szakemberekkel 2009 és 2012 között húsz életútinterjú készült. December ötödikén dr. Tormási György és Fazekas Ákos a húsz riportot tartalmazó több DVD-t a Történeti Interjúk Tárának ajándékozta, így a magyar távközlés történetét rögzítő interjúk kutathatóvá váltak az olvasóink számára.

Heltai János az idei Széchényi Ferenc-emlékérem díjazottja
Hírek

 

Az idei Alapítási Ünnepünkön, november 26-án, Heltai János, a Könyv- és Művelődéstörténeti Kutatások Osztálya munkatársa vehette át a Széchényi Ferenc-emlékérmet.

A pompás kódexekről – szakmai nap
Rendezvények

A Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület (PNYME) Restaurátor Szakosztálya december 10-én, hétfőn tartja idei utolsó szakmai napját.