Címlap 2

Rendkívüli intézkedés: átmenetileg bezár a könyvtár

Legújabb digitális tartalomszolgáltatásunk

A Lengyel Légió a Kárpátokban rajvonalban – Fotótér

Graduale – Bibliotheca Corvina Virtualis

Elbe István a Széchényi Ferenc-emlékérem idei díjazottja
Hírek

Könyvtárunk alapításának ünnepén több évtizedes pályafutás elismeréseként évente egy-egy kollégánk kaphatja meg az emlékérmet. 

Ezer újkori metszetet tesz digitális közkinccsé az Országos Széchényi Könyvtár
Hírek

Régi Ritka című legújabb digitális tartalomszolgáltatásunk révén tovább bővül azoknak a különleges dokumentumoknak a köre, amelyek között otthon is kényelmesen böngészhetünk.

Rendkívüli intézkedés
Hírek

A Kormány 484/2020 (XI. 10.) Korm. rendelete alapján a könyvtár november 11-étől felfüggeszti személyesen igénybe vehető nyilvános szolgáltatásait. Felhívjuk figyelmüket, hogy számos szolgáltatásunk távolról (e-mailben, online) továbbra is elérhető.

 

„404 Not Found – Ki őrzi meg az internetet?” videókonferencia és workshop – 2020
Rendezvények

December 2-án negyedik alkalommal tartjuk meg az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) webarchiválással foglalkozó rendezvényét, amelyet a járványhelyzetre való tekintettel az interneten, a Teams alkalmazáson keresztül követhetnek az érdeklődők.

1956 – történelem röplapokon
Hírek

„1956 – történelem röplapokon” címmel újabb, mindenki számára ingyenesen hozzáférhető digitális tartalomszolgáltatással jelentkezett hazánk nemzeti könyvtára, az Országos Széchényi Könyvtár.

Irodalmi Magazin 2020/3. Csoóri Sándor
Kiadványok

Csoóri Sándor költő, esszé- és filmíró, a rendszerváltozás jelentős alakja, idén lenne kilencvenéves. Az Irodalmi Magazin őszi lapszáma őrá emlékezik sokoldalú munkásságának áttekintésével.

Amerikából érkezett könyvadomány
Hírek

A houstoni alkonzulátustól kapott könyvek jelentős része olyan diaszpórában megjelent hungarikum, amelyhez ez idáig nem jutott hozzá a nemzeti könyvtár.

 

Ex libris kiállítás az Országos Könyvtári Napok keretében
Hírek
A rendezvényen könyvtárunk tudományos munkatársa, Vasné dr. Tóth Kornélia ex libris kutató, a Kisgrafika Barátok Köre vezetőségi tagja is részt vett.