Címlap 2

Sára Sándor kamaratárlat

A Füzéki István-emlékérem átadása
Hírek

2019. október 25-én pénteken délután 14 órakor ünnepi megemlékezést tartunk az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére.

Fülep Katalin laudációja
Hírek

Kollégánk, Fülep Katalin szeptember 20-án, Széchenyi-díjat kapott. Örömmel tesszük közzé a dr. Déry Attila által mondott laudáció szövegét.    

Magyarország képe az európai fikciós irodalomban – kiállítás
Kiállítások

A kiállítás a 16–20. századi angol, francia, német, olasz és latin nyelvű irodalom Magyarország-portréiból mutat be válogatást az Országos Széchényi Könyvtár nyomtatványaiból.

Kultúrkaland az Országos Széchényi Könyvtárral
Hírek

Vedd be a várat! – séta térben és időben; Mátyás király corvinái és Én gyűjtöm, te gyűjtöd, mi gyűjtjük. Melyiket választanád?

Hajrá, magyarok! – Négy világbajnokság 2019-ben – kiállítás
Kiállítások

„A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma. A sport a játék alatt tanítja meg az embert a legfontosabb polgári erényekre... ” – Dokumentumok a négy sportág történetéből alcímmel nyílt meg új tárlatunk.

A nemzetközi katalogizálási alapelvek (ICP) magyar fordítása elérhető az IFLA honlapján
Hírek

A könyvtárszakma, azon belül is a bibliográfiai feltárás legfontosabb alapvetését jelentik a nemzetközi katalogizálási alapelvek, illetve az ezekről szóló IFLA-nyilatkozat, amelynek legutóbbi kiadása 2016-ban látott napvilágot.

Elhunyt kollégánk, Lakatos András, a Tájékoztató Osztály egykori munkatársa
Hírek

Életének 77. évében elhunyt Lakatos András (1943–2019), aki 1977-től 2005-ös nyugdíjba vonulásáig, illetve nyugdíjasként 2013-ig volt az Országos Széchényi Könyvtár munkatársa.

Kisfilm a Trapezuntius-corvina címlapja nemesmásolatának készítéséről
Hírek

A nagyközönség számára is elérhetővé tettük A Corvina Könyvtár budai műhelye című kiállításunk számára készült kisfilmet, amely egy corvina-oldal nemesmásolatának az elkészítését mutatja be.