Címlap 2

A Perczel-glóbuszról. December 11!

Időszaki kiállítás

Életének 90. évében, 2019. december 8-án elhunyt Ormos Mária Széchenyi-díjas történész
Hírek

Életének 90. évében, 2019. december 8-án elhunyt Ormos Mária Széchenyi-díjas történész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Modernkori Történeti Tanszékének professor emeritája, korábban az egyetem rektora és a kar megbízott dékánja, a 20. századi magyar és egyetemes történelem neves kutatója.

A régi idők karácsonyait újra átélheti az Országos Széchényi Könyvtárban
Kiállítások

Óriási nyitogatható adventi naptár, diafilmkuckó és apró ajándékok várják azokat, akik az adventi időszakban ellátogatnak az Országos Széchényi Könyvtárba.

Valóságos Könyvtár – Könyvtári Valóság IV. – konferenciabeszámoló
Hírek

Magyar felsőfokú könyvtárosképzés 70. évfordulójára emlékezve, A magyar tudomány ünnepe keretében rendezte meg november végén az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet a Valóságos Könyvtár – Könyvtári Valóság IV. című konferenciáját. A rangos szakmai rendezvényen két kollégánk is tartott előadást.

3. Földabrosz-blog találkozó a Perczel-földgömb körül
Rendezvények

December 11-én bemutatjuk a Térképtárban található föld- és éggömbkincseket

„Valaki útravált…” – Ady 100
Rendezvények

December 10-én, 17 órakor, Fotótörténeti és irodalmi beszélgetés Ady, Léda, Csinszka fotóiról és Ady Párizsáról, ahogy Bölöniék és André Kertész látták.

A Könyvtár közleménye a hvg.hu cikkére
Hírek

Az Országos Széchényi Könyvtár közleménye a hvg.hu oldalon 2019. december 6-án megjelent „Állami ellenőrzés alá vonnák a könyvkiadást is” cikk pontatlan és félrevezető állításaival kapcsolatban.

 

Másolatkészítés
Oldal

Tisztelt Megrendelőink!

Kérjük, hogy megrendeléseiknél vegyék figyelembe, hogy könyvtárunk téli zárása miatt 2019. december 7-ig tudja fogadni a másolatkészítési és digitalizálási megrendeléseket. Az ezután beérkező megrendeléseket 2020. január hótól kezdjük el feldolgozni.

Új adatbázisok
Hírek

Kedves Olvasóink! Intézményünkben 2019. december 1-től a Szaktárs adatbázisai közül hozzáférhető a Balassi, a Gondolat, a Kortárs és a Kronosz Kiadó tartalma is.