Várjuk a szerzői jogosultakat az ELDORADO-ba!

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2015/04/10

Az OSZK hamarosan induló új szolgáltatása, az ELDORADO igénybevételével a felhasználók digitális másolatot rendelhetnek a nemzeti könyvtár és a szolgáltatáshoz csatlakozó könyvtárak állományaiból. A szolgáltatás újszerűsége, hogy a szerzői jog által védett dokumentumokra is kiterjed – ezeket a rendszer a szerzői jogosulttól vagy annak képviselőjétől kapott felhatalmazás alapján szolgáltathatja.

Ahogy a szerzőknek érdeke, hogy műveik bekerüljenek az ELDORADO-ba, úgy az OSZK-nak jelentős segítséget jelent, ha a jogosultak maguk jelentkeznek, hogy a műveikhez való elektronikus hozzáférést – megfelelő térítés ellenében, vagy akár ingyenesen – engedélyezzék. Az OSZK szerzői jogi szakemberei ugyanakkor igyekeznek egy – legalább részben – automatizált metódust meghonosítani az engedélyezési eljárások egyszerűsítésére, szoros együttműködésben a jogkezelést vállaló szervezetekkel.

Várjuk azoknak a szerzői jogosultaknak a jelentkezését, akik szívesen tennék művüket/műveiket elérhetővé az ELDORADO szolgáltatásán keresztül.

Ha Ön e felhívás által megszólítva érzi magát, vagy ismer olyan szerzői jogosultat, akire vonatkozhat e felhívás, kérjük, jelentkezzen az alábbi címen, hogy az együttműködés részleteiről tájékoztathassuk:
eldorado@oszk.hu

Az ELRODARO projekt bemutatása