KönyvTÁRlat VII/6. Játék és színház

Printer-friendly versionPDF version
2018/03/08

 

 A Könyvtárlat „Játékos évadából” nem maradhat ki a játék és a színház kapcsolatának bemutatása, amelyet a program fő vendége, Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész segítségével járunk körbe olyan kérdéseket boncolgatva, mint: mennyi játéklehetősége van a színésznek egy karakter megformálásában és életre keltésében...

Hogyan kelt életre egy megírt szerepet a színészi játék? Mennyiben játék az, amit a színpadon, a filmvásznon látunk, és mi kerüli el a nézők szemét? Lehet-e bármilyen módon készülni a váratlan helyzetekre vagy rögtönzésekre? A közönség belülről pillanthat rá a színészek munkájában mindig ott rejlő játékosságára.

A művészet játékosságának egy másik oldalát mutatja be az est második fellépője, Boros Misi zongoraművész, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató győztese.

A program rendszeres befejező elemeként jelentkező „Varázsgömb” ezúttal is az OSZK gyűjteményének különleges és ritkán látható kincseiből válogat. A Színháztörténeti Tár kutatója, Rajnai Edit mutatja be azokat a több mint százéves fényképeket, amelyek korai magyar színészlegendák mimikai játékait és képességeit őrizték meg.

Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Budapest, Budavári palota, „F” épület, 6. emelet, Díszterem (Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér  és az Oroszlános Udvar felől.)
Időpont: 2018. március 8. 17 óra
A rendezvénysorozat az NKA támogatásának köszönhetően ingyenesen látogatható.
Az esemény a Facebookon


# KönyvTÁRlat


A rendezvény képekben

A rendezvény videofelvétele