Köztársasági elnöki különdíjat nyert az OSZK Kiadó egy újabb kiadványa!

Printer-friendly versionPDF version
2019/05/29

A magyar nemzeti könyvtár könyvkiadójának  az Arany János-emlékévhez kapcsolódóan számos kiadványa jelent meg 2017 és 2018 folyamán. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által évente megrendezett Szép Magyar Könyv versenyre – mely mindig a megelőző év könyvkereskedői forgalomba került hazai könyvtermését szemlézi a kivitelezés, a tipográfia és a kiadványok külső-belső egysége szerint – az OSZK Kiadó három kötetet jelölt. Ezek között szerepelt a „Volt a hazának egy-két énekem”. ARANY 200 című konferencia-kötetünk is, mely köztársasági elnöki különdíjat nyert. A Boka László és Rózsafalvi Zsuzsanna szerkesztette kötet az Arany-bicentenárium kapcsán megrendezett éves OSZK Tudományos Ülésszakon elhangzott előadásokat tartalmazza. A díjazott könyv a Gondolat Kiadóval közösen jegyzett Bibliotheca Scientia et Artis sorozatunk jubileumi, 10. kötete.

Az ünnepélyes díjátadó 2019. június 13-án, 17.30-kor lesz a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A kötetet szerkesztette Boka László és Rózsafalvi Zsuzsanna, a tördelés Lipót Éva munkája. Sorozatterv: Máthé Hanga (Gondolat Kiadó).

Gratulálunk sikerükhöz, s egyúttal örömmel nyugtázzuk, hogy 2003 óta töretlen sikernek örvendenek az OSZK Kiadó kiadványai, melyek nemcsak tartalmukban, hanem megjelenésükben is kiváló, nemes darabjai a hazai könyves hagyománynak és kultúrának.

A kötet kapható az OSZK Kiadványboltban és természetesen megtalálható lesz az OSZK Kiadó standjánál is a 90. Ünnepi Könyvhéten.