Hárman pályáztak a nemzeti könyvtárból Az év fiatal könyvtárosa díjra

Printer-friendly versionPDF version
2020/07/17

 

A fiatal könyvtáros méltó megbecsülése és elismerése érdekében a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) és az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) a fiatal magyar könyvtárosok munkájának jutalmazására, elismerésére 2000-ben Az év fiatal könyvtárosa elnevezésű díjat alapított.

A díjra idén több nagyon színvonalas és értékes pályázat érkezett – köztük könyvtárunk három munkatársának kiváló szakmai anyaga is.

A 2020-as év mérföldkő az OSZK életében, mert most először pályáztak munkatársaink is erre az elismerése. Bízunk benne, hogy ez a jövőben is folytatódni fog.

Az idén pályázó kollégák:

  • Bessenyei Ágnes – szakmai mentor: Dr. Sirató Ildikó
  • Ilácsa Szabina – szakmai mentor: Dancs Szabolcs
  • Rényi Mátyás – szakmai mentor: Kaposváriné Dányi Éva

A bíráló kuratórium döntése alapján Bessenyei Ágnes, az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti és Zeneműtárának könyvtárosa pályázatával elnyerte Az év fiatal könyvtárosa pályázat a Kovács Máté Alapítvány által felajánlott különdíját. „A Nemzeti Színház XIX. századi szövegkönyvei az Országos Széchényi Könyvtárban. A színházi szövegkönyv mint egyedi dokumentum katalogizálása” című pályamunka nagyon gazdag tartalomról tett tanúbizonyságot. A pályázati anyag az Országos Széchényi Könyvtárban őrzött, speciális dokumentumtípus, a Nemzeti Színház szövegkönyvei feldolgozásának, visszakereshetővé tételének munkafolyamatát személyes feladatként bemutató dolgozat, képmellékletekkel.

A pályázaton részt vett kollégák és szakmai mentoraik számára rendezett ünnepségen dr. Hangodi Ágnes osztályvezető ismertette a három pályamunka főbb tartalmát és eredményeit, a pályázóknak és mentoraiknak pedig Rózsa Dávid főigazgató gratulált és adott át elismerést.

További sikeres szakmai pályát és eredményeket kívánva sok szeretettel gratulálunk ezúton is a pályázatot benyújtó és elnyerő kollégáknak.