Egyéves a Cselekvő közösségek projekt

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/09/20

A kulturális ágazatot országosan fejlesztő projektet a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciumi együttműködés keretében, 3 milliárd forintos európai uniós támogatással valósítja meg.

A projekt célja, hogy a közösségfejlesztés eszközeivel és korszerű módszereivel növelje a kulturális intézmények nyitottságát, a társadalmi aktivitást és részvételt, a közösségi szerepvállalást, valamint hozzájáruljon az esélyegyenlőség erősítéséhez intézményi és települési szinten egyaránt.

Az elmúlt egy év alatt a projekt számos területén értünk el eredményeket, többek között módszertani útmutatókat készítettünk, tananyagokat fejlesztettünk, képzéseket bonyolítottunk le, szakmai napokat, workshopokat rendeztünk, országos mentorhálózatot alakítottunk ki, szakmai folyóiratokat adtunk ki, megszerveztük hagyományteremtő programsorozatunkat, a Közösségek Hetét.

A már elvégzett munkáról, elért eredményekről, illetve a folyamatban lévő fejlesztésekről a projekt hivatalos oldalán, illetve az ugyanitt letölthető kiadványban található részletes információ.