Kis zenék nagy mestere – kiállítás Baján

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2018/01/15

Az Országos Széchényi Könyvtár Zeneműtára 2017. június 24. és szeptember 30. között Pom Pom, Mirr-Murr és a többiek című kamarakiállítással emlékezett a 2016. július 10-én elhunyt Pethő Zsoltra.

A komponista immár a Zeneműtárban őrzött hagyatékából összeállított kiállításunk anyagát felhasználva és kiegészítve most a bajai Türr István Múzeum is megemlékezik a Pannónia Filmstúdió egykori zenei referenséről. A Kis zenék nagy mestere című (az OSZK-val társrendezésben megvalósult) kiállítás megnyitója 2018. január 17-én (szerdán) 17 órakor lesz a Nagy István Képtárban (Baja, Arany János u. 1.). A zeneszerzői pálya dokumentumai mellett Pethő Zsolt számítógépes grafikáit és a Pécsi Animációs Stúdió tevékenységét is bemutatja az összeállítás, amely 2018. június 30-ig látogatható.

A kiállításról részletesebb ismertetőt találnak a Türr István Múzeum honlapján.

Facebook-esemény

 

Frissítés

"Nem véletlenül tart számot hatalmas érdeklődésre a Türr István Múzeum Nagy István Képtárában január 17-én, szerdán megnyílt, „Kis zenék nagy mestere” című kiállítás: azokat a meséket, rajzfilmeket, animációs filmeket, amelyek zenéjét Pethő Zsolt szerezte, szinte mindenki ismeri, szereti, és ugyanez vonatkozik a zeneszerző bajai leszármazottaira, a Pethő családra is, így érthető, hogy az érdeklődők a megnyitón megtöltötték a képtár termeit.

Házigazdaként Kovács Zita intézményvezető elmondta: jelen kiállítással nemcsak a magyar rajzfilmgyártás karizmatikus egyénisége előtt kívánnak tisztelegni, hanem olyan anyag összeállítását tervezték (és valósították meg sikeresen, együttműködve az Országos Széchényi Könyvtárral), amely a múzeumot szép számban látogató gyermekek, kisdiákok szívének is kedves, érdekes lehet." - Részletek Sándor Boglárka cikkéből.

Képek a megnyitóról

Forrás: Baja város honlapja