Könyvtárunk nyári szolgáltatásai

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/07/14

Kedves Olvasóink, kedves Látogatóink!

Bár könyvtárunk július 18. és augusztus 22. között zárva tart, de ez idő alatt (kivéve augusztus 20-át) is megtekinthető a Zichy Mihály-kiállításunk. A tárlaton sok más mellett a művész irodalmi illusztrációit, Az ember tragédiája, az Arany-balladák és Petőfi díszkötésű műveinek grafikai alkotásait is kiállítottuk.

A kiállítás keddtől szombatig 10 és 18 óra között látogatható. Jegyváltás: 10 órától 17.30 óráig.

Ajándékboltunk is várja Önöket!
Július 18. és augusztus 13. között keddtől szombatig 10 órától 17.30-ig  böngészhetnek kiadványaink gazdag kínálatából és számos, a gyűjteményeinkben őrzött dokumentum másolatából.

Régmúlt idők művészi plakátjaiból, különleges képeslapokból, valamint a kötészetünkben készült jegyzetfüzetekből is válogathatnak!

A Corvinákról készült  díszes album, vagy az 56-os Intézet kiadványai mellett a  Képpé formált háború című, az I. világháború propagandáját feldolgozó album is megvásárolható legújabb kiadványunk, a Hatalmi diskurzusok című, az OSZK-ban folyó tudományos munkát bemutató könyvsorozat nyolcadik kötete mellett.

Ajánljuk továbbá a szülők és a nagyszülők gyerekkorát idéző diafilmmeséket, s számos apróbb ajándéktárgyat: hűtőmágneseket, könyvjelzőt, könyöklőt.

A Születésnapi csomag szolgáltatásunk augusztus 23-a után lesz újra elérhető.

 

Online olvasnivalók és tematikus honlapok a nyárra

Online szolgáltatásaink természetesen a nyári zárás alatt is elérhetők. Olvassák újra Rejtő Jenő műveit nyaralás közben elektronikus formában. Ajánljuk – többek között – a  kevésbé ismert, Texas Bill, a fenegyerek című könnyed művét! Vagy válasszanak egyéb olvasnivalót a MEK több mint 15 000 kötetet számláló, s folyamatosan gyarapodó állományából.

Facebook-oldalunkon, valamint a nemzeti könyvtár blogján és a Térképtár tematikus posztjai között napról-napra érdekes bejegyzésekkel szolgálunk.

Ismerjék meg Gobbi Hilda színészi és közéleti pályáját, Illés Árpád és Weöres Sándor barátságát, alkotói kapcsolatát, Mozart elveszett és megkerült kézirattöredékét, vagy böngésszenek egyéb tematikus oldalainkon!

Tekintsék meg az egyetlen magyar alapítású és ma is létező szerzetesrend, a Magyar Pálos Rend történetét bemutató kiállításunk 3D-s virtuális változatát, böngésszenek a Himnusz történetében, vagy ismerkedjenek meg a Erkel Ferenccel, a sakkozóval!

Örkény Istvánról szóló oldalunkon – sok egyéb  érdekesség mellett – , megnézhet számos róla készült képzőművészeti alkotást is.

Magyar nyelvemlékeinkről szóló szolgáltatásunkban több tucat hanganyag mellett, az Ómagyar Mária-siralmat tartalmazó Leuveni-kódex hazaérkezéséről szóló 1982-es  híradórészletet is megtekinthetik.

A könyvtár augusztus 23-án nyit, szeretettel várjuk!