Különgyűjteményeink használatáról

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2021/06/24

Kedves Olvasóink! 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a járványügyi rendelkezések értelmében különgyűjteményi olvasótermeinkbe csak előzetes hely- és időpontfoglalás követően tudunk kutatási lehetőséget biztosítani. 

Kérjük, hogy lehetőség szerint tervezett látogatásuk előtt legalább 24 órával jelezzék foglalásukat. Kérjük, hogy amennyiben időpontfoglalásuk ellenére mégsem tudnak jönni, jelezzék, hogy másnak tudjuk kiadni a felszabadult helyet. 

Minden helyfoglalási igényre válaszolunk, de a nyitvatartási időn kívül érkező e-maileket csak a következő nyitvatartási napon tudjuk feldolgozni, ezért az olvasók türelmét kérjük. E-mailes megkeresésükben lehetőség szerint tüntessék fel telefonos elérhetőségeiket, hogy esetleges ütközés esetén munkatársaink könnyebben tudjanak egyeztetni Önökkel. 

  • A Kézirattár, a Régi Nyomtatványok Tára, valamint a Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtár térképgyűjteményének közös olvasótermében, a VI. szinten 9 olvasói helyet tudunk biztosítani.
    Bejelentkezés: manuscriptum@oszk.hu, regikonyv@oszk.hu, terkep@oszk.hu Felhívjuk figyelmüket, hogy ebben az olvasóteremben viszonylag hideg van jelenleg. 
  • A Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtár plakátgyűjteményének olvasótermében az V. szinten 6 olvasói helyet tudunk biztosítani;  
    Bejelentkezés: plakat@oszk.hu  
  • A Színháztörténeti és Zeneműtár olvasótermében a VI. szinten pedig 8 nagyobb alapterületű asztalt, továbbá 2 kis felületű olvasóhelyet tudunk biztosítani, valamint 1 helyet a katalógustérben a kizárólag cédulakatalógusokkal történő munkára.  
    Bejelentkezés: szinhaz@oszk.hu, zene@oszk.hu  
  • A Történeti Fénykép- és Videótár új kutatótermében, VII. szinten 4 olvasói helyet tudunk biztosítani.  
    Bejelentkezés: fenykeptar@oszk.hu, interjutar@oszk.hu (a tervezett látogatásukat megelőző napon 12 óráig.) Érkezéskor az általános olvasóteremben dolgozó kollégák segítenek bejutni a kutatóterembe. 

Szeretettel várjuk önöket!

A használat további részleteiről  
Korábbi hírünk a témában