A kulturális közösségfejlesztés gyakorlata – továbbképzés

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/10/31

 

A kulturális közösségfejlesztés gyakorlata címmel 60 órás ingyenes, akkreditált továbbképzés indul 2018 januárjától a Cselekvő Közösségek projekt keretében a Könyvtári Intézetben.

A Könyvtári Intézet a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás (EFOP-1.3.1-15-2016-00001) elnevezésű kiemelt projekt keretében sikeresen akkreditáltatta A kulturális közösségfejlesztés gyakorlata (45527-3/2017/KOZGYUJT) címmel 60 órás (8 napos) továbbképzési programját. A projekt időtartama alatt az Intézet összesen 140 szakember számára biztosítja a továbbképzésben való részvételt.

A képzés célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a közösségfejlesztés alapismereteit, és képessé váljanak kulturális intézményeket célzó fejlesztési folyamatok generálására. A megszerzett kompetenciák birtokában a szakemberek jártasságot szereznek a társadalmiasított (közösségi részvételen alapuló) intézményi és az esélyegyenlőségi modellek alkalmazásában, illetve megismerik az intézményi önkéntesség támogatásának módszereit.

A képzés célcsoportja: közösségfejlesztési feladatokban részt vevő múzeumi, közművelődési, könyvtári, illetve egyéb kulturális területen dolgozó szakemberek (részvételi feltétel: felsőfokú végzettség, Közép-magyarországi régión – azaz Budapesten és Pest megyén – kívüli kulturális intézményben vagy kulturális civil szervezetben betöltött munkakör).

A képzésen való részvétel a Cselekvő közösségek projektnek köszönhetően ingyenes – a képzés során a projekt terhére elektronikus tananyagot, étkezést és szállást biztosítunk a résztvevők számára.

A részvételi létszám csoportonként korlátozott, ezért várjuk a részvételi szándék mielőbbi előzetes jelzését a hangodi@oszk.hu e-mail címen.

A képzés tervezett első két időpontja: 2018. január 23–24–25–26. és 2018. február 6–7–8–9., ill. 2018. február 20–21–22–23. és 2018. február 27–28., március 1–2.

Kérjük, hogy az előzetes jelentkezésre vonatkozó e-mailben jelöljék meg: melyik időpontot választják. A végleges elektronikus jelentkezési lehetőség kialakítása folyamatban van, erről újabb hírt és külön értesítést küldünk. A továbbiakban – a következő évre szólóan – újabb időpontok meghirdetése is várható.

A képzés tanúsítvány kiadásával zárul.

A képzés helyszíne: Könyvtári Intézet, 1827 Budapest, Budavári palota F épület.

A képzés moduljaira, a képzés során megszerezhető kompetenciákra és a teljesítmény ellenőrzésének módjára, a tanúsítvány kiadásának feltételeire vonatkozó részletek a csatolt fájlban olvashatók.