Pálos kiállítás – 3D-ben

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/03/08

Az OSZK és Magyar Pálos Rend 2014 októbere és 2015 februárja között rendezte meg a Pálosaink, a fehér barátok című közös pécsi kiállítását. A most elkészült virtuális változatban nemcsak a térélményt, s a látványt idézzük fel, hanem a 3D-s alkalmazás navigációja segítségével végigolvasható az egykor a falakon lévő szöveg, kinagyítható vagy közelebbről is megnézhető a falakon és tárlókban lévő tárgyak túlnyomó többsége, végignézhetők az egykori kiállítás falain lévő kis dobozokban lévő elvihető kártyák és meghallgatható a kiállítás hanganyaga is.

A böngészés során az alul megjelenő kis képekre (menüsor) kattintva kiválaszthatjuk az újabb és újabb részeket, ahová belépve (belekattintva) nemcsak „sétálhatunk” (a kis nyilak segítségével) az előtérben és a két nagy kiállítóteremben, hanem nagyíthatjuk a teljes látványt is; ahol pedig kis nagyító- vagy fülhallgatóikont látunk, ott közelebbről megnézhető, illetve végighallgatható tartalom van.

A 3D-s változatot a Magyar Pálos Rend felkérésére Takács István (fotó, programozás, montírozás) és Török Máté (arculat), valamint Sudár Annamária (szerkesztés) készítette.

További kapcsolódó tartalmak:

Pálos rendtörténeti konferencia, Pécs

Megjelent a pécsi pálos konferencia előadásainak kötete

Pálos kamarakiállítás, Márianosztra