Szaudi látogatóink voltak

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/01/27

 

Mohammed Abd Alhadi Almatrafi, a Szaúd-Arábiai Királyság budapesti nagykövete látogatást tett az OSZK-ban dr. Abd Elmunam Kaddoura, a Magyarországot az arab világban bemutató Kék Duna Magazin főszerkesztője, illetve a nagykövetség egy munkatársa kíséretében. Vendégeinket dr. Tüske László főigazgató fogadta, röviden bemutatva a magyar nemzeti könyvtár történetét, szerepét, jelentőségét a kulturális életben, hangsúlyozva a keleti és a nyugati kultúra párbeszédének szükségességét.

Almatrafi nagykövet úr felhívta a figyelmet a Bécsben alapított vallások közötti párbeszéd centrumára, valamint kiemelte Szaúd-Arábia törekvéseit a civilizációk közötti kulturális párbeszéd létrehozása érdekében. Ennek jegyében felmerült a magyar nemzeti könyvtár és a szaúd-arábiai királyi könyvtár közti együttműködés lehetősége.

A megbeszélést követően az Apponyi-teremben bemutatkozott a Régi Nyomtatványok Tára, a Kézirattár és a Térképtár: Farkas Gábor Farkas, Boreczky Anna és Danku György munkatársunk a nemzeti könyvtár gyűjteményének válogatott kincseit mutatta be vendégeinknek.

A látogatás során a delegáció Szaúd-Arábia történetét és régészeti emlékeit tartalmazó kiadványokat ajándékozott könyvtárunknak.

Képek az eseményről