Szinnyei József-díjat kapott Bánkeszi Katalin

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/08/19

Bánkeszi Lajosné, a Könyvtári Intézet címzetes igazgatója augusztus 18-án szakmai munkásságáért Szinnyei József-díjban részesült. A díjat azok kaphatják meg, akik hosszabb időn át kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és tevékenységükkel, kezdeményezéseikkel szakterületük fejlődését segítették elő.

Kati könyvtári pályafutását az OSZK-ban kezdte a Nemzeti Periodika Adatbázisnál. A későbbiekben a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Kht. vezető munkatársaként, majd igazgatójaként dolgozott. 2005-től lett ismét az Országos Széchényi Könyvtár munkatársa. Az Elektronikus Dokumentum Központ vezetőjeként több országos könyvtári szolgáltatás kiépítéséért, fejlesztéséért és gondozásáért volt felelős. Tevékeny részt vállalt a MOKKA és az ODR közös adatbázisának létrehozásában és gondozásában, és sokat tett az elektronikus dokumentumok könyvtári szolgáltatásának megvalósításáért.

2011 végén nevezték ki a Könyvtári Intézet igazgatójának. Ezen a poszton arra törekedett, hogy a Könyvtári Intézet az egész magyar könyvtári közösség számára színvonalas szolgáltatásokat nyújtson, és hogy tevékenységében érvényesüljön a „partnerségen alapuló szolgálat” gondolata, amelyet vezetői programjában megfogalmazott.

Szeretettel és tisztelettel gratulálunk!