Hogyan válasszunk folyóiratot, évkönyvet? Támpontok folyóirat, évkönyv választásához

Feldolgozó intézményre vár
Bármely pillanatban lekereshető a még „szabad“ folyóiratok, évkönyvek halmaza (azok a folyóiratok, évkönyvek, melyeknek még nincs feldolgozó intézményük).
lsd. Folyóiratok, évkönyvek listája menüpont > Feldolgozó intézményre vár

Az egyes konzorciumi partnerek által vállalt, illetve a feldolgozó intézményre váró kurrens folyóiratok, évkönyvek száma:


(2009. 02. 03. adatok alapján)

Tudományterület
Az együttműködés megkönnyítéséért, tájékoztató jelleggel magukat a folyóiratokat, évkönyveket is besoroljuk a HUMANUS által használt tudományterületekre (egy folyóirat, évkönyv több tudományterülethez is sorolható). Így tudományterületi bontásban is megtekinthető a feldolgozandó kiadványok listája.
lsd. Folyóiratok, évkönyvek listája menüpont > Irodalomtudomány, ...

Megjelenési hely
A könyvtárak közötti együttműködés érdekében, további támpontként, a feldolgozásra javasolt hazai évkönyek, folyóiratok megjelenési helyének megyénkénti megoszlását is megvizsgáltuk:

kép nagyítása

A kurrens, feldolgozó intézményre váró folyóiratok, évkönyvek, megjelenési helyenkénti csoportosításban (megjelenési helyként az indulási év adatait – 260 $a – vettük figyelembe):
lsd. Folyóiratok, évkönyvek listája menüpont > feldolgozó intézményre vár > megjelenési helyenként

Feldolgozottság foka
Szintén az együttműködés megkönnyítéséért vezettük be a folyóirat-, évkönyvrekordokba a javasolt feldolgozási szint jelöléseit:

teljes: a folyóirat, évkönyv publikációinak döntő része tudományos jellegű
válogató: a folyóirat, évkönyv ugyan tartalmaz tudományos jellegű publikációkat, de azok nincsenek döntő többségben
szórványos: a folyóiratnak, évkönyvnek csak adott cikkét, cikkeit tartalmazza az adatbázis (pl. tételbejelentés alapján)

Ha a folyóirathoz, évkönyvhöz még nem tartozik feldolgozó intézmény, akkor ez a kijelölés a Analitikus Feldolgozó Osztály által javasolt feldolgozási szint.

vissza a tartalomhoz

Ajánlott technikai körülmények: 1024x768 px képernyőméret, F11 billentyű, Internet Explorer, Mozilla Firefox