VIII. Magyar Könyvtárosok Világtalálkozója

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2018/10/06 - 2018/10/07

 

2018. november 6-án és 7-én VIII. alkalommal rendezik meg a Magyar Könyvtárosok Világtalálkozóját. Az idei program mottója: Európai kultúra – nemzeti örökség.

A könyvtári intézményrendszer a kulturális örökség gyűjtője, őrzője és továbbadója, a magyar azonosságtudat támogatója. A határon túli könyvtárakkal és könyvtárosokkal való kapcsolattartás általánosan meghatározó anyaországi indítéka a közös magyar szellemi örökség felelős kezelése.

A külhoni magyar lakosság számára – éljen bár kisebbségi létben, szórványban, diaszpórában – létfontosságú a magyar nyelvű nyomtatott, analóg vagy digitális dokumentumokkal jól ellátott könyvtári rendszer és a jól képzett könyvtárosok. A határokon kívül tevékenykedő magyar könyvtárosoknak fontos megerősítést, támaszt és szakmai biztonságot jelent a rendszeres, anyanyelvű szakmai továbbképzés mellett a ciklikusan megrendezett világtalálkozó szintű tapasztalatcsere.

A konferencia első napját a 150 éves évfordulóját ünneplő Országgyűlési Könyvtár partnerségével az Országház épületében szervezzük, a második nap helyszíne pedig az Országos Széchényi Könyvtár.

További információk