Angol nyelvű Shakespeare-délután a nemzeti könyvtárban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/03/28

A William Shakespeare halálának 400. évfordulója alkalmából szervezett emlékév záróeseményeként 2017. március 28-án, 13 és 17 óra között a leedsi Beckett Egyetem oktatóinak szonettperformansza, valamint előadás és beszélgetés várja vendégeinket az OSZK-ban az 516-os Tanácsteremben.

Az angol nyelven folyó programra szeretettel várjuk az érdeklődőket!

A Pannon Egyetem MFTK Angol-Amerikai Intézete, valamint Irodalom- és Kultúratudományi Intézete szervezésében Magyarországra érkező vendégek, a Beckett Egyetem dékánja, Andrew Fryer és Prof. Noel Witts vezetésével, valamint Teresa Brayshaw részvételével Shakespeare szonettjeinek kérdéseit boncolgatják az irodalom, a kultúrtörténet és a szélesen értelmezett színház összefüggéseiben.

A Shakespeare-délután programja:

13–14:30 Sonnet Performance a Pannon Egyetem diákjainak közreműködésével

15–17 Dr. Sirató Ildikó, a Színháztörténeti Tár vezetője beszélget Noel Witts professzorral egyetemi előadása – Questions about Shakespeare and his sonnets (or What is the fuss about Shakespeare's sonnets) – és a szonettperformansz nyomán a szonettköltő színházcsinálóról, Shakespeare mai angliai recepciójáról, az évfordulóhoz kapcsolódó korábbi rendezvényekről és azok tapasztalatairól.


Képes beszámoló az eseményről