KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET – Finisszázs

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2018/07/26

2018. július 26-án zárul az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Képregény Szövetség közös kiállítása. Az ünnepélyes eseményen bemutatjuk a kiállítás katalógusát, valamint lehetőség nyílik szakvezetéssel megtekinteni a tárlatot. A kiadványt Dunai Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének oktatója és a kiállítás kurátorai mutatják be.

 

Vannak, akiknek a képregény a szuperhősöket jelenti, másoknak kedves gyermekkori emlékeket idéz fel, és vannak, akik sosem olvastak képregényt – fogalmaztak a KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET: A KILENCEDIK MŰVÉSZET IKONJAI MAGYARORSZÁGON című kiállítás kurátorai – Patonai Anikó Ágnes, Szép Eszter és Szűts-Novák Rita – a tárlatról készült katalógusban. Az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Képregény Szövetség közös kiállításáról készült kötetben a magyarországi képregénytörténet két meghatározó időszaka kerül előtérbe, az 1957-től 1975-ig tartó adaptációs képregények ideje és a kortárs képregények.

Ahogy a kiadványban olvasható, a katalógus képanyaga hűen tükrözi a szemléletbéli változást, amely a képregények megítélésében zajlott az elmúlt évtizedekben. Az említett korszakok eltérő képregényeszméjének reprezentálásán túl a katalógus kitekint a magyarországi képregény kezdeteire, valamint az adaptációs képregény-hagyomány továbbélésére. A kötet a képregénytörténeti ritkaságok mellett több mint harminc kortárs magyar művész munkáját mutatja be.

A programon való részvétel díjtalan.

Időpont: 2018. július 26. 16 óra
Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Budapest, Budavári palota, „F” épület, Díszterem. Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános Udvar felől.

Facebook-esemény