Kedves Barátunk!
2017. november 20.
A Kaláka együttes és Huzella Péter közös Arany-koncertje

Koncert
2017. november 23. 19 óra
VI. emelet, Díszterem

A Kaláka együttes Huzella Péterrel együtt lép fel könyvtárunkban az intézmény 215 éves jubileumi évfordulója alkalmából. Az Arany János-emlékévre is fókuszálva Arany-koncertjüket adják elő a fiatalabb és idősebb korosztály kedvében járva. A Kaláka együttes 1969-es indulása óta számos Arany János-költeményt zenésített meg, így több évtized dalai szólalnak meg a könyvtár falai között.

További részletek
Országos Arany János-szavalóverseny

Szavalóverseny
2017. november 25. 9 óra
VI. emeleti Díszterem, V. emeleti 516-os terem

Csőre Gábor színművész és E. Csorba Csilla, az Arany-emlékév múzeumi kurátora zsűrielnökségével zajlik a „Te aranyok Aranya!” elnevezésű Arany János-szavalóverseny országos döntője, melynek könyvtárunk ad otthont. A felső tagozatos és középiskolás korosztály körében meghirdetett versenyen az emlékévhez kapcsolódó nagy versenyek győztesei, valamint a hét területi döntőbe bekerült fiatalok közül kiválasztottak mérik össze tudásukat. Az eseményt családi nap kíséri.

További részletek
Családi nap az OSZK-ban

Családi nap
2017.november 25. 9-18 óra

Az országos Arany-szavalóverseny döntőjét családi nap kíséri. A család minden tagjára, minden korosztályára gondoltunk a program megszervezése során. Az OSZK restaurátorai segítségével a könyvkötés rejtelmeit ismerhetik meg a fiatalok és az idősebbek, elkészítve saját könyvecskéiket. Ezzel párhuzamosan óriás méretű, több megoldási lehetőséggel bíró, logikai puzzle-lel játszhatnak az érdeklődők. Kuriózum az Arany János verssorait mintázó kirakó, valamint az Agathias-corvina egy mintája alapján tervezett játék. A könyvtár nagysikerű Arany-kiállításán élvezetes tárlatvezetéseket tart a kiállítás kurátora. A vezetések között a „Családi körben – Arany Jánossal” című múzeumpedagógiai foglalkozásokon közösen beszélgethessenek a családról és a családtagokról – régen és ma.
A tárlatvezetések időpontjai: 9, 13, 16 és 18 óra. A múzeumpedagógiai foglalkozások időpontja: 10.30 és 14.30. A vezetések és múzeumpedagógiai programok regisztrációhoz kötöttek. Az előbbit a pr@oszk.hu, az utóbbit az andrasi.erika@oszk.hu címen lehet megtenni.

További részletek
Tudományos ülésszak az OSZK 215 éves fennállása kapcsán

Konferencia
2017. november 23. 9.30-16.00 óra, november 24. 9.30-12.00 óra
VI. emelet, Díszterem

A nemzeti könyvtár alapításának 215. évfordulójához és az Arany János-bicentenáriumhoz kapcsolódva rendezzük meg idei éves tudományos konferenciánkat. November 23-án Arany János életművéről, kortársaihoz fűződő kapcsolatáról, kultuszáról, a színházi, zenei és képzőművészeti életben is érzékelhető hatásáról hallhat a közönség, november 24-én pedig a könyvtáralapító gróf Széchényi Ferenc kortársaihoz való viszonya, mecénási működése és gyűjteményei különböző szempontú vizsgálatai kerülnek az előadások középpontjába.

További részletek
Kedvezményes könyvvásár könyvtárunkban

Könyvvásár
2017. november 23-25.

A tudományos ülésszak, a családi nap és a szavalóverseny döntője idején kedvezményes könyvvásárral várja az érdeklődőket. November 23-án az Arany-bicentenáriumhoz kötődő konferencia előadásainak szüneteiben az OSZK (társ)kiadásában megjelent Arany-kiadványok közül válogathatnak az érdeklődők, míg pénteken délelőtt és szombaton egész nap a nemzeti könyvtár további kiadványaiból is széles kínálattal várjuk a látogatókat.

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.