Verrasztó Gábor: Goll Bea – könyvbemutató

Printer-friendly versionPDF version
2015/12/09

 

Verrasztó Gábor izgalmas életrajzként és korrajzként egyaránt olvasható könyvének hőse, Goll Bea (1927–2014) üstökös volt az táncszínpad, a film és a színház egén.

Goll Bea üstökös volt a táncszínpad, a film és a színház egén. Gyereksztár az Opera színpadán, tinédzser-művésznő filmsztárjaink mellett, akinek élete sorsfordulatait nemcsak a szerző elbeszélésében, hanem az összegyűjtött korabeli sajtóhírek és interjúk sorait olvasva és a képeken is követhetjük a most megjelenő elegáns könyv borítói közé foglalt lapokon. Nemcsak színházi történet, amit az olvasó kezébe vehet, hanem a 20. század középső harmada köré rendeződő hazai és európai történelem is, valamint egy különleges művész személyes históriája is.

Ki volt ez a gyönyörű baba? Milyen volt a fiatalasszony-sztár élete itthon, aztán Svájcban, az emigrációban? Hogyan lett Goll Bea az európai ideálokat is megidéző modell? S hogy lett mindez a feledésé a pálya s az élet végén? S milyen erők és kíváncsiság emeli ki a most az egy évvel ezelőtt elhunyt művésznőt az elveszettnek hitt emlékek közül?

A kötet bemutatója 2015. december 9-én, szerdán, 17 óra 30 perckor lesz a VI. emeleti aulában. A szerzővel Sirató Ildikó színháztörténész beszélget. A Napkút Kiadó által megjelentetett kötet nagy kedvezménnyel kapható a rendezvényen.

A kötet borítója és fülszövege

Képek az eseményről