Bancsó Krisztina Rózsa

Életrajz

„1986. december 9-én születtem Győrben, itt folytattam elemi, középiskolai és egyetemi tanulmányaimat.

Általános iskolás koromban kezdtem történeteket írni. Az irodalmat is megszerettem, hála általános iskolai magyartanárnőmnek, aki szenvedélyesen tanított és érzéssel szavalta a világ- és a magyar irodalom legszebb verseit.

Első versem 14 éves koromban született. Megírtam egy kamaszlány kavargó érzéseit a kétségekről, lázadásról, megmérettetésről és meg nem értettségről, a magányról és a barátságokról.

Egyetemista koromban az önkeresés újabb állomásához érkeztem, próbáltam megkeresni helyemet a világban.

A Jelekben ez az útkeresés ihletett meg, az Tűzlovak a féktelen érzelmek megfogalmazása, az Auróra egy megszemélyesítő vers, amit kedves barátomról írtam, az Őszbe fordult című pedig az elmúlásról és az emlékezésről szól.

A versek után rövid tárcákat vetettem papírra a kortárs generáció gondjairól, némi társadalomkritikával színezve. Ezek az írások elmélkedések és hangulatok, reflexiók és önreflexiók a világ és saját magam pillanatnyi állapotáról.

Jelenleg Budapesten élek és dolgozom. Korábban a műszaki pályán építettem a karrierem, jelenleg gazdasági vonalon tevékenykedek. Későbbi terveim között szerepel más területek megismerése, illetve ez az irodalmi szál megtartása, az önfejlesztés mellett.”

Kézirat

Publikációi (nem érkezett adat)

Vissza a kiállításhoz