Együttműködési megállapodás Sátoraljaújhelyen

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/06/09

 

A nemzeti könyvtár egyik fő küldetése, hogy az írott magyar kulturális örökséget megőrizze az utókor számára. Ennek egyik kiteljesedése volt 2023. június 9-én Sátoraljaújhelyen, ahol Rózsa Dávid főigazgató, valamint Szamosvölgyi Péter, a város polgármestere és Nagyné Szentesi Mónika, a Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtár vezetője együttműködési megállapodást írt alá.

A szerződés alapján az újhelyi helytörténeti szempontból kiemelkedően fontos dokumentumokat az OSZK digitalizálja, majd nyilvánossá teszi; első lépésként a Zemplén című folyóirat 1870–1944 közötti számait olvashatja a nagyközönség az Elektronikus Periodika Archívumban és Adatbázisban (Zemplén 1870–1878; Zempléni lapok 1878–1879; Zemplén 1880–1944).

A polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy azért kiemelkedő az OSZK munkája, mert az újhelyiek számára a folyóirat „több, mint egy újság, …történelmünk egy szelete, s a Zemplénben élőknek a legfontosabb!” Rózsa Dávid kiemelte, hogy „a Zemplén a minőségen túl a napjainkban is oly fontos közösségépítés példájaként áll előttünk.”

Az aláírási ünnepséget dr. Hörcsik Richárd, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye országgyűlési képviselője is megtisztelte a jelenlétével.

 

Sajtóközlemény

További képek a rendezvényről

 

Kapcsolódó tartalom:

Újhelyi könyvünnep