Éves nyári zárvatartás

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/07/10

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy könyvtárunk július 17-től augusztus 20-ig zárva tart. Nyitás augusztus 22-én reggel 9 órakor.

A zárvatartás idején is látogatható hétfő és vasárnap kivételével a „Más csak levelenként kapja a borostyánt...” című Arany Jánosról szóló és A magyar hangosfilm plakátjai 1931–1944 című kiállításunk.

A 10 órától 19 óráig látogatható Arany János-kiállításon minden csütörtökön és szombaton 16 órakor tartunk szakvezetést érdeklődő látogatóink részére. Ezen alkalmakkor a tárlatvezetést 10 fő megjelenésekor tudjuk biztosítani. Szervezett csoportok más időpont igénylése esetén a csoportvezetes@oszk.hu e-mail címen jelentkezhetnek, legkésőbb két héttel a látogatás előtt.

A magyar hangosfilm plakátjai 1931–1944 című kiállításunk hétfő és vasárnap kivételével 10 órától 18 óráig látogatható.

 

Online olvasnivalók és tematikus honlapok a nyárra

Online szolgáltatásaink természetesen a nyári zárás alatt is elérhetők. Olvassák újra Rejtő Jenő műveit nyaralás közben elektronikus formában. Ajánljuk – többek között – a  kevésbé ismert, Texas Bill, a fenegyerek című könnyed művét! Vagy válasszanak egyéb olvasnivalót a MEK több mint 15 000 kötetet számláló, s folyamatosan gyarapodó állományából.

Facebook-oldalunkon, valamint a nemzeti könyvtár blogján és a Térképtár tematikus posztjai között napról-napra érdekes bejegyzésekkel szolgálunk.

Ismerjék meg Gobbi Hilda színészi és közéleti pályáját, Illés Árpád és Weöres Sándor barátságát, alkotói kapcsolatát, Mozart elveszett és megkerült kézirattöredékét, vagy böngésszenek egyéb tematikus oldalainkon!

 

Tekintsék meg az egyetlen magyar alapítású és ma is létező szerzetesrend, a Magyar Pálos Rend történetét bemutató kiállításunk 3D-s virtuális változatát, böngésszenek a Himnusz történetében, vagy ismerkedjenek meg a Erkel Ferenccel, a sakkozóval!

Örkény Istvánról szóló oldalunkon – sok egyéb  érdekesség mellett – , megnézhet számos róla készült képzőművészeti alkotást is.

Magyar nyelvemlékeinkről szóló szolgáltatásunkban több tucat hanganyag mellett, az Ómagyar Mária-siralmat tartalmazó Leuveni-kódex hazaérkezéséről szóló 1982-es  híradórészletet is megtekinthetik.