Az irodalmi vacsoraestek záróprogramja

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/11/21

 

2023. november 20-án tartottuk a Kultúrtörténeti ínyencségek az Országos Széchényi Könyvtár állományából című exkluzív irodalmi vacsoraest záróprogramját a Főőrség Étterem és Kávéházban.

Az est részeként Vojtek Éva, a Cukrászmester Magazin Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett főszerkesztője és Bihari Zoltán író, szerkesztő tartott előadást Édes élet – Cukrászattörténelem dióhéjban címmel.

A magyar cukrászat fejlődését olyan szakmai nagyságok munkássága tette lehetővé, mint a Kuglerek, Gerbeaud Emil, Dobos C. József, és a mi szerencsénkre a névsor sokáig folytatható, egészen a ma is működő dinasztiákig. Többek között erről is szó esett a magyar cukrászat történetét bemutató előadáson. 

 

Az asztaltársaság a nemzeti könyvtár gyűjteményéből válogatott dokumentumokat tekinthetett meg a rendezvény ideje alatt.

A nemzeti könyvtár célja, hogy új programsorozatával a gasztronómia és az irodalom összefüggésrendszerében láttassa az olvasás szerepét, miközben ábrázolja gyűjteményi sokszínűségét is.

Az esemény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 programsorozat részeként valósult meg.

 

 

Kapcsolódó tartalmaink:

Exkluzív irodalmi vacsoraestek a nemzeti könyvtárral
A nemzeti könyvtár irodalmi gasztronómiai estje

Exkluzív irodalmi vacsoraest II.
A nemzeti könyvtár második irodalmi gasztronómiai estje

Exkluzív irodalmi vacsoraest III.