A látogatási korlátozások feloldásával és tagsághosszabbítással várjuk vissza olvasóinkat

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2021/07/05

Örömmel tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a 365/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet alapján intézményünk ismét létszámkorlátozás nélkül látogatható, a koronavírus elleni védettséget nem kell igazolni. A „könyvtármentes” hónapokért kárpótlásul a 2020–2021-ben korábban váltott éves olvasójegyek érvényességét hat, a féléves olvasójegyek érvényességét három hónappal díjmentesen meghosszabbítjuk. 

Törzsgyűjteményi és különgyűjteményi olvasótermeink, valamint a Könyvtártudományi Szakkönyvtár keddtől péntekig 10 és 17 óra között várják az olvasókat, előzetes helyfoglalásra a Kézirattár, a Régi Nyomtatványok Tára és a Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtár térképgyűjteményének közös, valamint a Színháztörténeti és Zeneműtár olvasótermében van szükség. 

Megérkezéskor továbbra is kötelező a kihelyezett érintésmentes kézfertőtlenítő használata, valamint a részvétel a ruhatárnál végzett testhőmérséklet-mérésen. 

A mikrofilm-olvasóteremben létszámkorlátozás nélkül rendelkezésre állnak a munkaállomások, olvasótermünkben és a katalógustérben ismét használhatók az olvasói számítógépek. 

A raktári és szabadpolcos dokumentumok szabadon használhatók, a dokumentumok 72 órás karanténba helyezése megszűnik. A félretett dokumentumok esetében a könyvek olvasók közötti cseréjére újra lehetőséget nyújtunk, CD/DVD dokumentumaink is újból hozzáférhetők. 

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy a Palota úti gyorslift felől könyvtárunk csak korlátozottan közelíthető meg