Az Országos Széchényi Könyvtár rendezvényei a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepén

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/09/01

Az Országos Széchényi Könyvtár az elmúlt évekhez hasonlóan idén is részt vesz a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepén. Házon belüli programokkal, könyvárusító pavilonnal és színpadi könyvbemutatóval várjuk a kedves érdeklődőket.

 

 

HELYSZÍNI PROGRAMJAINK (Budavári Palota F épület):

  • 2017. szeptember 1-jén, pénteken 10.00 és 14.00 órakor az 516-os teremben a reformáció különleges könyvemlékeiből: Komjáti Benedek, Sylvester János és Károli Gáspár munkáiból rendezett mini-tárlatot tekinthetnek meg az érdeklődők a kurátorok szakmai vezetésével.
  • 2017. szeptember 1-jén és 2-án látogatható a „Más csak levelenként kapja a borostyánt...” – Kincsek, kultusz, hatástörténet című Arany János-kiállításunk (helyszín: Nemzeti Ereklyetér és Manuscriptorium), A magyar hangosfilm plakátjai 1931–1944 című nagykiállítás (helyszín: Corvina-termek) és a „Nincs talán még elfeledve a dal” című Tompa Mihály bicentenáriumi kiállításunk (helyszín: Katalógustér).

SZÍNPADI PROGRAMUNK (helyszín: Budai Vár, Szentháromság tér, Nagyszínpad):

A Nemzeti Könyvtár pavilonjánál (a Mátyás templommal szemben) idén is széles könyvkínálattal várjuk az érdeklődőket. Az OSZK, mint Könyvkiadó hosszú évek óta rangos kiadványokkal van jelen a hazai könyvpiacon. Évente mintegy 26-30 kiadványunkat az intézmény páratlan állományára és munkatársai szaktudására építve, önállóan vagy neves hazai és nemzetközi kiadókkal karöltve jelentetjük meg, széles spektrumot átfogva: hasonmás kiadásokat, díszalbumokat, konferencia- és tanulmányköteteket, hézagpótló bibliográfiákat és kiállítási katalógusokat egyaránt kiadunk. A Nemzeti Könyvtár több periodikát és intézményi évkönyvet is jegyez.

A Könyvünnep alkalmával kiadványainkat kedvezményesen vásárolhatják meg.
konyvunnep.hu

A Könyvünnepen részt vevő partnerek programjaikra, kiállításaikra kedvezményt biztosítanak minden karszalaggal rendelkező látogatónak. Karszalagot a kiadói pavilonoknál könyvet vásárló látogatók kapnak.

Az Országos Széchényi Könyvtár  kiállításaira a karszalaggal érkezők 50%- os kedvezménnyel jöhetnek be a Budavári Könyvünnep első két napján (szeptember 1-jén és szeprember 2-án).