Ukrán–magyar nyelvű mesekönyv bemutatója könyvtárunkban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/02/10

 

2023. február 9-én mutattuk be Maryna Snitko: Kisautók. A piros és kék autó kalandjai című mesekönyvét.

Az ukrán–magyar nyelvű gyerekkönyv főszereplői a szerző fiai, akik lefekvés előtt történeteket meséltek egymásnak. A mesekönyv családi történetek gyűjteményének is tekinthető, amiben minden gyerek felismerheti és elképzelheti önmagát. Maryna Snitko könyve a 2–12 éves gyerekeken túl azokhoz is szól, akik érdeklődnek a magyar és az ukrán nyelv iránt, vagy közelítenének az ukrán kultúrához.

 

Az eseményen a könyv szerzője, Maryna Snitko, és fordítója, Svitlana Perets, ukránul és magyarul olvasott fel a könyvben szereplő történetekből, amit szerzői dedikáció követett. A farsangi időszakhoz kapcsolódóan, a résztvevők jelmezben és maszkban jelentek meg; találós kérdésekre válaszoltak, nyelvtörőket szavaltak, illetve elkészítették saját könyvillusztrációikat.

A könyvbemutatót követően mindenki megismerkedhetett az Országos Széchényi Könyvtárral és az Országos Idegennyelvű Könyvtár ukrán nyelvű gyűjteményével.

A délután az Ukrán Hagyományok Háza, az Érdi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat és az Országos Széchényi Könyvtár szervezésében valósult meg.