Harry Houdini kiállítás

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/01/27 - 2016/03/05

üvegvitrinben különféle bilincsek, bűvészkellékekIdén lesz 90 éve, hogy meghalt Harry Houdini (született Weisz Erik), magyar származású amerikai illuzionista és bűvész. Minden idők legnagyobb szabadulóművésze és egyben a modern kor egyik legnagyobb előadóművésze is volt.

Az Országos Széchényi Könyvtár – együttműködve a Houdini House Budapest-tel –, kiállítja azt a páratlan magángyűjteményt, melyet a milánói expó magyar pavilonjának látogatói már korábban megismerhettek.

A gyűjtemény eredeti relikviákon keresztül és a 2014-ben készült Houdini című amerikai film kelléktárgyait is bemutatva megidézi a híres művész alakját, életét, mutatványait. Március 24-től a gyűjtemény végleges kiállítóhelyére kerül a Houdini House Budapest-ben. A magángyűjtemény gondozója David Merlini szabadulóművész.

A kiállítás egy hónapig, 2016. január 27-től március 5-éig látható, keddtől szombatig 9 és 20 óra között. Olvasójeggyel ingyenesen, ennek hiányában 400 Ft-os belépti díjért tekinthető meg. Utolsó belépés legkésőbb a zárás előtt 1 órával.

További részletek: Piskorán Nóra sajtóreferens, OSZK
tel: 22 43 746, Facebook oldalunk

A kiállítás megnyitója

A kiállítás plakátja

Képek a megnyitó ünnepségről