Időszaki kiállítás: A cipőgombolótól a vaskályháig

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2011/01/11 - 2011/09/15

Részlet a kiállítás plakátjából Műszaki műremekek a 19–20. század fordulóján. A minitárlat címéhez hűen remekbe szabott ipari termékek világába vezeti el látogatóit. A tár gyűjteményéből származó szöveges és képi dokumentumok ízelítőt adnak a századforduló magyarországi iparának történetéből és termékeiből.

A gyönyörű plakátok, az illusztrált katalógusok és árjegyzékek, valamint a számolócédulák és képeslapok segítségével különféle használati tárgyak, műszaki eszközök és gépek mutatkoznak be a törpéktől az óriásokig. Az érdeklődők a cipőgombolótól, a gázhűtőszekrényen és a különféle márkájú írógépeken, vaskályhákon keresztül, egészen a mezőgazdasági és ipari nagygépekig, sok díszes szerkezettel találkozhatnak. A nyomtatott seregszemlét számítógépes „vetítés” és az MMKM Öntödei Múzeumából kölcsönzött tárgyak színesítik.

A kamarakiállítás 2011. január 11-től  szeptember 15-ig tekinthető meg a Plakát- és Kisnyomtatványtár előtti kiállítótérben (V. emelet, a büfé mellett). A belépés díjtalan.

Videó a kiállításról