Szép Magyar Térkép 2018

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2019/03/29 - 2019/04/13

 

1996-ban indult útjára az a verseny, melynek célja a magyar térképkultúra színvonalának emelése és az igényesen kivitelezett térképek térhódításának elősegítése. Ennek érdekében az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára minden évben pályázatot hirdet a „Szép Magyar Térkép” cím elnyerésére.

Idén a 10 pályázó által beküldött 25 pályaművet szakértőkből és laikusokból álló zsűri értékelte és díjazta, amelynek elnöke Káldos János, az Országos Széchényi Könyvtár általános főigazgató-helyettese volt. A benevezett térképekből megrendezett kiállítás a hazai térképkészítő szakma elmúlt évi terméséről nyújt átfogó képet a nagyközönség számára.

A kiállítás 2019. március 29-től április 13-ig lesz megtekinthető az Országos Széchényi Könyvtár 6. emeleti Dísztermében, keddtől szombatig 10 és 18 óra között (a megnyitó ünnepség során ingyenesen). A kiállítással a kartográfiai műveket készítő cégek és szervezetek számára szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy ne csak szakmai érdeklődők értesüljenek időről-időre az új fejleményekről.

A kiállítás megnyitó ünnepsége és az eredményhirdetés 2019. március 29-én 15 órakor kezdődik az Országos Széchényi Könyvtár 6. emeleti Dísztermében.
Az egybegyűlteket köszönti: Dr. Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója.
Az eseményt méltatja: Dr. Klinghammer István akadémikus.
A díjakat átadja: Dr. Zentai László, az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék vezetője és Tüske László.

 

Az idei pályázók és pályaművek listája

Plakát

Esemény a Facebook-on