Kedves Barátunk!
2020. április 20.

Mutasd végre padlásod kincseit! A Facebook-oldalunkon megjelenő Nézz szembe a múlttal kiemelt poszt alá szerdáig posztolhatja fotóit.
A hét további programjairól hírlevelünkben olvashat.

Nézz szembe a múlttal! – Kalandos időutazás
Játék 2020. április 9–22.

Tudta, hogy Arany János levele egy svájci padlásról tért haza és került a nemzeti könyvtár falai közé 2019 nyarán? Ön milyen kincsekre bukkant a padláson? Elérkezett az idő, hogy mindenki megmutathassa azokat a különleges darabokat, amelyek előbukkantak a féltve őrzött dobozból. A szerelmes leveleket, óvodás rajzokat, vagy netán régi családi kéziratokat szerdáig töltheti fel a könyvtár Facebook-oldalára a Nézz szembe a múlttal hirdetés alá.

További részletek

Kincsek a nemzet könyvtárából! Szent György napjától pünkösd vasárnapjáig
Nyereményjátékos blogsorozat 2020. április 24 – május 31. Hétfőnként és péntekenként

Játékos formában mutatjuk be különgyűjteményeink több évtizedes kutatási eredményeit Farkas Gábor Farkas művelődéstörténész, a Muzeális Könyvtári Dokumentumok Nyilvántartása-iroda vezetője rövidebb terjedelmű, izgalmas írásainak segítségével blogunkon. A 2020. április 24-étől, péntektől hetente kétszer jelentkező sorozatban egy-egy kincs és egy-egy értékes muzeális könyvtári dokumentum kerül más, színesebb megvilágításba. A történetek egymással való összefüggései az olvasók nyomozására várnak!

További részletek

KönyvTÁRlat online
Online tartalom Hétfőnként

Irodalom- és kultúrtörténeti sorozatunk legnépszerűbb előadásait a következő hetekben hétfőnként online közösségi tereinkben idézzük fel. Az emberi test az egyik legfontosabb jelhordozó. A testnyelv, a testjelek – például a tetoválások – és a beszélt nyelv összekapcsolódnak. Mit üzen testünk mások számára? Összhangban van ez az üzenet a gondolatainkkal? Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató erről a témáról tartott előadását nézhetjük vissza ezen a héten.

További részletek

Táncold körbe Magyarországot online! – Galgamente
Online tartalom Péntekenként

A Galga folyó völgyében elterülő falvak, Kartal, Bag, Tura, Galgamácsa, Hévízgyörk, bár Budapesttől alig 50 kilométernyire találhatók, a legutóbbi időkig megőrizték jellegzetes hagyományaikat. Ezen a héten a táj két jellegzetes táncának, a verbunknak és a csárdásnak a lépéseit tanulhatják meg az Országos Széchényi Könyvtár segítségével.

További részletek

Lejáró olvasójegyek meghosszabbítása
Szolgáltatás Folyamatos

Az Országos Széchényi Könyvtár az olvasó kérésére, díjmentesen meghosszabbítja a legkésőbb 2020. május végéig érvényes olvasójegyeket. A részletekről honlapunkon olvashat bővebben.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd