MAGYAR NEMZETI BIBLIOGRÁFIA
ÚJ PERIODIKUMOK - WWW
HU ISSN 1588-600X
Könyvek | Periodikumok | Térképek | Kották | Hangfelvételek


Betűméret [+] | [0] | [-]
   

© OSZK &  Softing 1997-2008

Created at 2024/04/25 09:28:36
by MNBWWW (Vers 2.01 Release,
linked at Apr 8 2009 12:51:41)
Softing Ltd, Budapest, Hungary

A Magyar Nemzeti Bibliográfia. Új Periodikumok - WWW (MNB ÚP) negyedévente megjelenő elektronikus folyóirat, amely a Magyarországon kiadott és az Országos Széchényi Könyvtárhoz kötelespéldányként beszolgáltatott vagy más forrásból beérkező, új indulású, illetve megváltozott című időszaki kiadványok bibliográfiai tételeit tartalmazza.

Az Országos Széchényi Könyvtár törzsgyűjteményében őrzött kiadványok közül nem tartoznak a bibliográfia gyűjtőkörébe a sorozatok, rendezvények, konferenciák és kiállítások kiadványai – ezek tételeit a Magyar Nemzeti Bibliográfia. Könyvek Bibliográfiája közli.

Nem szerepelnek e bibliográfiában a következő kiadványtípusok sem: a nem szakosított cím-, adat- és névtárak; helységek telefonkönyvei; intézményi, vállalati, társasági, egyesületi munkaanyagok és tervek, áruismertetők, ár- és termékjegyzékek; kiadói katalógusok és tervek; csak belső tájékoztatásra szolgáló hírlevelek; könyvtárak gyarapodási jegyzékei; műsor- és programfüzetek (az országosak és nemzetköziek kivételével); a közép- és alsófokú iskolák híradói, humoros diáklapjai; a helyi hirdetési és reklámlapok, propagandakiadványok és az ún. aprónyomtatványok. E kiadványok bibliográfiai tételei megtalálhatók az Országos Széchényi Könyvtár online katalógusában.

Bibliográfiai folyóiratunk korábbi elektronikus változatát (2002-től 2003. 1. félévéig) lásd az Új Periodikumok (2002-2003) menüpont alatt.

A kiadvány karakterhű megjelenítéséhez az MS Explorer 7 és Mozilla Firefox 2 böngészők használatát, valamint a Times New Roman 3.0. betűkészlet beállítását javasoljuk.

A magyar nemzeti bibliográfia teljes adatbázisa az OSZK katalógusában kereshető a nektar.oszk.hu címen.