Én, a hópárduc – könyvbemutató

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/05/22

 

A Magyar PEN Club, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar–Kínai Baráti Társaság mindenkit szeretettel vár a kínai–magyar költészeti estre, illetve Jidi Majia Én, a hópárduc című verseskötetének bemutatójára.

Jidi Majia (1961–) kiemelkedő nuosu (yi) nemzetiségű, kínai költő, a Kínai Írószövetség alelnöke, a Lu Xun Irodalmi Akadémia rektora. Már az 1980-as évektől elismert alkotó, azóta számos verseskötete jelent meg. Műveit több nyelvre lefordították, és közel harminc országban kiadták. Munkásságát több kínai és nemzetközi díjjal is elismerték. Jidi Majia a kortárs kínai és külföldi költők közötti párbeszéd előmozdítója, a Qinghai-tó Nemzetközi Költészeti Fesztivál kezdeményezője és fővédnöke. A PEN Club gondozásában most megjelent versgyűjtemény a kortárs kínai költő első önálló, magyar nyelven kiadott kötete. A verseket fordította: Barta Erika, Rácz Péter és Szőcs Géza. A szöveget lektorálta Yu Zemin.

Köszöntőt mond: Szőcs Géza, Kossuth-díjas költő, a Magyar PEN Club elnöke, a miniszterelnök kulturális főtanácsadója és Jidi Majia, nuosu származású költő, a kortárs kínai költészet kiemelkedő alakja, a Lu Xun Irodalmi Akadémia rektora, a Kínai Írószövetség alelnöke.

A kötetet bemutatják: Szőcs Géza, Rácz Péter József Attila-díjas költő, műfordító és Yu Zemin, műfordító.

Időpont: 2017. május 22. (hétfő) 17 óra
Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, VI. emelet, Díszterem

Meghívó

A kötet borítója és fülszövege

Esemény a Facebook-on