Fiatal Írók Tárlata és Aukciója

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/03/08 - 2016/04/12

 

2016. március 8-án 16 órakor nyílik a Fiatal Írók Tárlata című kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban. A kiállításon – melyen a fiatal, tehetséges tollforgatók műveikkel, fotójukkal, életrajzukkal és publikációs jegyzékükkel is bemutatkoznak – a művészek eredeti kéziratait is megtekinthetik a látogatók.

A tárlatot megnyitja Ferdinandy György író.

Közreműködnek: Kiss Barbara (OSZK), Szöllössy Balázs (FISZ), Temesi László újságíró, Szőnyi Endre antikvárius, Urbán László ötletgazda és Déri Eszter doktoranda.

A több mint egy hónapig megtekinthető kiállítás anyagát 2016. április 12-én 16 órakor – Szőnyi Endre antikvárius vezetésével – a helyszínen árverésre bocsátjuk. Az árverés bevétele teljes egészében a szerzőket illeti meg.

Az aukció előtt a kortárs fiatal írók helyzetéről pódiumbeszélgetés lesz, melynek résztvevői: Boka László irodalomtörténész, az OSZK tudományos igazgatója, Fehér Renátó (JAK), Kalapos Éva Veronika (FISZ), Korpa Tamás (FISZ elnökségi tag), valamint  Visy Beatrix kritikus, irodalomtörténész. Közreműködik: Ungvári Álmos.

A rendezvények fővédnöke: Ferdinandy György író.

Mindkét programot kötetlen beszélgetés zárja.

A programsorozat célja a civil mecenatúra kialakításának előkészítése, mellyel új támogatási forrást kívánunk megnyitni a fiatal írónemzedék számára. Elsősorban azokra a műértő polgárokra számítunk, akik nagylelkű áldozatot tudnak és akarnak hozni a közeljövő szépíróinak támogatása érdekében. A fiatal írótehetségek támogatása közös nemzeti kulturális érdekünk, hiszen közülük kerülhetnek ki a jövő József Attilái, Kosztolányi Dezsői.

A rendezvénysorozat támogatói: Országos Széchényi Könyvtár, Fiatal Írók Szövetsége, József Attila Kör, Szőnyi Antikvárium, Argumentum Könyvkiadó, KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt., Alexa Károly és az Életünk folyóirat, Séllei Ferenc borász, Pató Lajos és Pató Simon vállalkozók, Temesi László újságíró, Urbán László irodalomtörténész.

A kiállítás és az aukció helyszíne: Országos Széchényi Könyvtár, VII. emelet katalógustér

Kapcsoódó Facebook-esemény

Katalógus


Képes beszámoló az eseményről