Szép Magyar Térkép 2012

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2013/03/22

Az Országos Széchényi Könyvtár sok szeretettel meghívja Önt 2013. március 22-én 15 órára az évenként hagyományosan megrendezett Szép Magyar Térkép pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és a pályaművekből készült kiállítás megnyitóünnepségére a könyvtár VI. emeleti Dísztermébe.

Az egybegyűlteket köszönti: Dr. Sajó Andrea, a nemzeti könyvtár főigazgatója.
Az eseményt méltatja: Dr. Klinghammer István akadémikus, felsőoktatásért felelős államtitkár.
A díjakat átadja: Dr. Zentai László, az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszékének vezetője és Dr. Sajó Andrea, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója.

A beküldött darabokból rendezett kiállítás 2013. március 23-tól április 20-ig tekinthető meg az Országos Széchényi Könyvtár VI. szinti Dísztermében, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt. A kiállítással szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy ne csak a szűk szakma értesüljön a kartográfia területén megjelent legújabb kiadványokról.

1996-ban indult útjára az évről-évre megrendezett verseny, melynek célja a magyar térképkultúra színvonalának emelése és az igényesen kivitelezett térképek térhódításának elősegítése. Ennek érdekében az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke (korábban a Lázár deák Térképészeti Alapítvány) és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára  minden évben pályázatot hirdet a „Szép Magyar Térkép” cím elnyerésére.
A pályaműveket szakértőkből és laikusokból álló zsűri értékeli és díjazza. A zsűri elnöke az Országos Széchényi Könyvtár Különgyűjteményi Igazgatója. A benevezett térképekből megrendezett kiállítás a hazai térképkészítő szakma elmúlt évi terméséről nyújt átfogó képet a nagyközönség számára.

A belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az esemény programja

2011 legszebb magyar térképei