KönyvTÁRlat VI/8. Testestül, lelkestül

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/04/20

 

Sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket a Könyvtárlat 2017. április 20-i alkalmára, a Könyvtárlat 6. évadának záróeseményére. A 17 órakor kezdődő „Testestül, lelkestül” című rendezvényen Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember tart előadást „A lelkierő fejlesztése – Éltető spiritualitás” címmel a lelki útjainkról, fejlődésünkről. Spirituális élményeink hátterét, folyamatát és fiziológiai jeleit nemcsak a vallás, hanem a lélektan segítségével is megközelítjük majd.

Kedves Vendégeink!

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Mivel a terem befogadóképessége korlátozott, a később érkezők a díszterem előtt, kivetítőn tudják majd a Könyvtárlat eseményeit követni.

Az előadás után a 2009-ben alakult Valaki Alfonz zenekar koncertjét hallgathatják meg. Tagjai – akiket más-más zenei produkciókból már ismerhet a közönség – különleges műsort hoztak létre.
A különböző zenei világokból érkező zenészek Seres Péter szerzeményeiben egy új, undergroundos, mégis populáris hangzást alkottak meg, amelyben az alternatív zene, a rock, jazz, világzene területén szerzett tapasztalataikat ötvözik újszerű, de dallamos muzsikává.
A népzenei elemek, átdolgozások éppúgy szerves részei a zenének, mint a jazzes futamok, a figyelemre méltó szövegek pedig ezzel a zenével sokszor bizarr, de harmonikus egységet alkotnak.

A rendezvény második felében, a Varázsgömbben a régi magyar vallásosság különleges meditációs kötetét, Hajnal Mátyás jezsuita 1629-ben Bécsben megjelentetett magyar nyelvű Szíves könyvecskéjét állítjuk ki, „mellyből minden hiv lélek meg ösmérheti mind az ő meg igazulása előtt lévő rút és veszedelmes, mind az után való, szép és gyönyörüséges állapattyát, és eggyüt az egész meg igazúlásnak is módgyát és folyását.” A különleges kivitelezésű rézkarcokkal díszített kötetet Bíró Csilla, az OSZK Régi Nyomtatványok Tárának munkatársa mutatja be.
Hajnal Mátyás: Szíves könyvecske 1629 - videó

A rendezvény az NKA támogatásának köszönhetően ingyenes.
Szeretettel várjuk Önöket!
Időpont: 2017. április 20. 17 óra
Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, VI. emeleti Díszterem 

Esemény a Facebookon
Plakát

 

 

 

 


Képes beszámoló

 

# KönyvTÁRlat

Az eladás felvétele