VÁLTOZÓ TEREK. A Duna menti térség történeti térképeken – kiállításmegnyitó

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2018/08/02 - 2018/09/13

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és hozzátartozóját a VÁLTOZÓ TEREK – A Duna menti térség történeti térképeken, 1650–1800 című kiállítás 2018. augusztus 2-án (csütörtökön) 16 órakor kezdődő megnyitójára az Országos Széchényi Könyvtár Ars Librorum csarnokába.

A kiállítás 70 értékes, gyakran első alkalommal kiállított darabja a Duna menti térség térképészetének fejlődését mutatja be 1650 és 1800 között. A kiállítás alapjául az a térképekből és látképekből álló gazdag gyűjtemény szolgált, amelyet a bádeni őrgrófok katonai, hadászati célokból hoztak létre.

Köszöntőt mond:

  • Dr. Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója
  • Volkmar Wenzel, Németország budapesti nagykövete

A rendezvényt és az együttműködést méltatja:

  • Dr. Wolfgang Zimmermann, a Generallandesarchiv Karlsruhe igazgatója
  • Dr. Reinhard Johler, az Institut für donauschwäbische Geschichte und Landeskunde igazgatója

A kiállítást bemutatja:

  • Josef Wolf M. A., a tübingeni Institut für donauschwäbische Geschichte und Landeskunde munkatársa, a kiállítás kurátora

Tolmácsolást biztosítunk.

Bővebben a kiállításról
A kiállítás meghívója

Fényképek a megnyitóról

A kiállításhoz kapcsolódóan két kiadvány látott napvilágot: a „Fließende Räume. Karten des Donauraums 1650–1800” (Változó terek. A Duna menti térség történeti térképeken, 1650–1800) című kiállítási katalógus és a „Die späten Türkenkriege. Wahrnehmen – Wissen – Erinnern” (A kései török háborúk. Megtapasztalás – tudás – emlékezés) című tanulmánykötet. Mindkét kötet a regensburgi Schnell & Steiner Kiadónál jelent meg, és a kiállítás helyszínén megvásárolható.

 

Facebook-esemény

Ajánló rövidfilm a kiállításról