Kedves Barátunk!
2017. február 6.
Szezám tárulj!

Könyvbemutató és beszélgetés
2017. február 8., 17 óra
V. emelet, 516-os előadó

Könyvtárunkban a Kelet kultúráját bemutató négyrészes előadássorozat indul. Az első alkalommal az Iszlám Államról és az iszlamizmus eszmetörténeti, illetve geopolitikai aspektusairól szóló könyvek bemutatóira kerül sor. Az est házigazdája Tüske László főigazgató.

További részletek
TestesÉvad – Hajunk, nyakunk és tekervényei

KönyvTÁRlat – Irodalmi és kultúrtörténeti programsorozat
2017. február 16., 17 óra
VI. emelet, Díszterem

Kultúrtörténeti sorozatunkban ezúttal a magyar paraszti haj- és fejviselet néprajzi kérdéseit fogjuk körüljárni Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató segítségével. Ezt követően Fülöp Zsuzsanna operaénekesnő előadásában hallhatnak a haj ihlette irodalmi és zenei műveket, végül Bíró Csilla, a Régi Nyomtatványok Tárának munkatársa egy ősnyomtatványon keresztül Szent Ágnes vértanú legendája kapcsán a szentség jeleként szereplő hajról ad elő.
Várjuk Önöket!

További részletek
Klasszikus magyar filmek standfotói

Böngésznivaló
Online

A 4. Uránia Filmnapok aktualitása nyomán figyelmükbe ajánljuk a könyvtárunk gondozásában működő Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény honlapját, ahol rengeteg régi magyar film forgatása közben készített fotót találnak, amelyek az oldalon meg is vásárolhatók.

További részletek
„Te aranyok Aranya!”

Arany János szavalóverseny
2017.

Az Országos Széchényi Könyvtár, valamint a Magyartanárok Egyesülete és a Magyar Olvasástársaság Arany János-szavalóversenyt hirdet magyarországi és határon túli magyar felső tagozatos (algimnázium) és középiskolás (főgimnázium és szakiskolák) diákok számára. A verseny háromszintű lesz. Minden iskola egy-egy diákot (az iskolai versenyek, válogatók legjobbjait) nevezhet két korcsoportban, akik területi döntőkön mérkőznek meg egymással – 2017. október 14. és november 17. között. A diákok nevezését az iskolák küldik el 2017. október 2-ig a területi döntő színhelyének. (A hét területi döntő pontos helyszínét és időpontját 2017 márciusában közöljük.) A területi döntőkből 3-3 diák kerülhet az országos döntőbe, melyet 2017. november 25-én tartunk az OSZK-ban.

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.