Kedves Barátunk!
2017. február 20.
KönyvTÁRlat

Rendezvény
2017. március 23. és 2017. április 20.
VI. emeleti Díszterem

Könyvtárunk ingyenes irodalmi és kultúrtörténeti programsorozata a 2016/2017-es évadban a TESTről szól a művészetek és a tudományok, vagy egyszerűen csak a lélek szemszögéből: SZÁJ, TEKINTET, LÁB, MÁJ, SZÍV, HAJ, AGY és LÉLEK – ezek a havonta jelentkező estek címszavai. A sorozat hátralevő részeit, illetve a korábbi előadások felvételét a rendezvény gyűjtőoldalán találhatják.
Nézzék újra az esteket, írják fel naptárjaikba a következő dátumokat!

További részletek
Arany János az OSZK blogjában

Online olvasnivaló

Az Arany János évhez kapcsolódóan is készülnek új tartalmak a blogunkban, amelyeket az Arany János címke alatt gyűjtünk össze. Arany János születésének közelgő évfordulójáig a „Te aranyok Aranya!” című szavalóversenyünkön a középiskolás korosztály számára kötelezően választható versekről készülnek összeállításaink.

További részletek
Támogassa a nemzeti könyvtárat!

1%

Felsorolni is nehéz, milyen sokféle dokumentumot őriz és szolgáltat a jelen és jövő kutatói számára könyvtárunk a kódexektől a térképeken, röplapokon, kéziratokon át a napjainkban megjelenő könyvekig, napilapokig. Emellett félszáz, különféle témában kutató munkatársunk munkája nyomán rangos kiadványok megjelentetésével is támogatjuk a múlt megismerését. Olvasótermeink mellett változatos kiállításokkal, ingyenes előadásokkal várjuk látogatóinkat.
Kérjük, segítse munkánkat, adója 1%-nak felajánlásával!

További részletek
Isteni bölcsesség – isteni természet

Kiállítás
2017. február 20 – 2017. április 20.
VI. emeleti Corvina kiállítótermek

A hermetikus filozófia irodalmának gyöngyszemeit, 400 éves klasszikus rózsakeresztes iratokat mutatunk meg a Ritman Library vándorkiállításán, melyek egykor a művelt európai világot „általános, világméretű reformációra” szólították fel. Ezeknek az iratoknak a hatalmas szellemi, spirituális impulzusa, üzenete nemcsak kitörölhetetlen nyomot hagyott Európa művelődéstörténetében, hanem gondolati mélységével és tisztaságával mindmáig töretlen hatásként van jelen kultúránkban.

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.